Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fytoterapie (GF249)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu GF249 - Fytoterapie, Farmaceutická fakulta Hradec Králové, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět navazuje na znalosti získané ve farmakognozii. Cílem předmětu je podat informace o biologické aktivitě a farmakologických účincích vybraných skupin přírodních látek, klinické aplikaci léčiv přírodního původu a o jejich výzkumu. Absolvování předmětu umožní studentům lépe se orientovat v oblasti přírodních léčiv a seznámit se s jejich účinností, použitím, bezpečností.

Sylabus

Potenciální interakce léčivá rostlina a léčivoPřírodní látky vyvolávající alergie a kontaktní dermatitidyBiologické a farmakologické účinky polysacharidůBiologické a farmakologické účinky flavonoidů a isoflavonoidůRostlinné antioxidantyRostlinná hypoglykemikaOnemocnění močového traktu a fytofarmakaRespirační systém a fytofarmakaPřírodní látky používané při nádorovém onemocněníPřírodní látky v léčbě Alzheimerovy chorobyLéčebné účinky konopíRostlinná sedativa a hypnotikaRostlinné látky s protizánětlivými účinky

Garant

prof. RNDr. Luděk Jahodář, CSc.PharmDr. Marie Kašparová, Ph.D.