Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Soustředění k souborné zkoušce Společenské vědy v interdisciplinární perspektivě (YBA033)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu YBA033 - Soustředění k souborné zkoušce Společenské vědy v interdisciplinární perspektivě, Fakulta humanitních studií, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Zaměrem soustředění je poskytnout studentům klíčové informace k souborné zkoušce Společenské vědy v interdisciplinární perspektivě.

Sylabus

Cílem soustředění je odpovědět na vše, co se týká souborné zkoušky ze společenských věd, a na co jste se báli zeptat. Dopolední blok bude věnován metodologické části zkoušky, lze ho pracovně nazvat "poučení z krizového vývoje". Na několika konkrétních příkladech vyučující ukáží, jak k metodologické části rozhodně nepřistupovat, a nabídnou několik rad k úspěšnému složení této zkoušky. Odpolední blok pak představí specifika jednotlivých oborů (antropologie, psychologie, ekonomie, sociologie). Vyučující v krátkých vystoupeních předvedou problematizování a pohled svých oborů na některé z témat ústní části zkoušky. Po celý den se pak budeme věnovat Vašim otázkám. U učitelů, kteří budou na soustředění přítomni, je možné atestovat kolokvia k DK/IB, jichž jsou garanty.Aktuální harmonogram soustředění je uveden v moodle:http://moodle.fhs.cuni.cz/course/view.php?id=695

Garant

Mgr. et Mgr. Ondřej Špaček, Ph.D.Mgr. Hedvika Novotná