Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do psycholingvistiky (YBA097)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu YBA097 - Úvod do psycholingvistiky, Fakulta humanitních studií, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Témata kurzu:1. co je jazyk a jak jej využíváme pro osvojování gramotnosti2. gramotnost v psycholingivistické perspektivě3. vliv ortografické hloubky na rozvoj gramotnosti 4. struktura jazykových schopností v předškolním věku5. vývoj fonologických schopností6. vývoj lexikálních schopností7. vývoj gramatiky a porozumění jazyku8. poruchy vývoje jazykových schopností9. metody výzkumuLiteratura předepsaná:SMOLÍK, f., SEIDLOVÁ MÁLKOVÁ, G.. Vývoj jazykových schopností v předškolním věku. Praha , Grada 2014. * Literatura doporučená:FERNÁNDEZOVÁ, E.M., SMITHOVÁ CAIRNSOVÁ, H. Základy psycholingvistiky. Praha , Karolinum, 2014.ALTMANN, G. T. M.: Výstup na babylonskou věž. Praha 2005 WHITNEY, P.: Psychology of Language. Houghton Mifflin 1998 Ke kurzu existují studijní popory v Moodle, kde vyučující dává k dispozici průběžně studijní materiály- jejich obsah je součástí povinné literatury.

Požadavky

Kurs je ukončen testem znalostí. Vyučující eviduje docházku v přednáškové části kurzu a studentům s docházkou nižší než 75% udílí atestaci 4.

Garant

PhDr. Gabriela Seidlová Málková, Ph.D.