Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Člověk a náboženství II. (YBAKA01LP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu YBAKA01LP - Člověk a náboženství II., Fakulta humanitních studií, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Tématické okruhy:1) Abrahám a Mojžíš: důvěra, slib a smlouva.2) Biblická etika (David a Batšeba, ztracený syn).3) Exil a návrat, zákoníci a synagoga.4) Zaslíbení a očekávání, proroci, Mesiáš.5) Ježíš z Nazareta: dobové pozadí.6) Ježíš: kázání a podobenství.7) Ježíš: život a smrt (Schweitzer).8) Křesťanství: vykoupení.9) Druhý příchod a vznik církve.10) Diaspora a oddělení od židovství.11) Západní církev a římská říše, mnišství.12) Středověká církev a říše, Reformace, objev rozumu, novověk.

Požadavky

Atestace ke kurzu se řídí podatelnami Úvodních kurzů a cyklů - viz. Moodle (v nabídce filosofického modulu). Na poslední přednášce se píše test, z něhož lze získat až 30 bodů do těchto Podatelen.Studenti mimo FHS získají atestaci na základě závěrečného testu, případně na základě referátu z knihy Jana Sokola: Člověk a náboženství. Referáty zasílat na e-mail: ondrej.skripnik@fhs.cuni.cz

Garant

Mgr. Ondřej Skripnik, Ph.D.