Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Uvedení do statistického zpracování dat I. (YBQ0001ZI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu YBQ0001ZI - Uvedení do statistického zpracování dat I., Fakulta humanitních studií, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Tématické okruhy: 1) Metody pořízení výběrového souboru. 2) Metody sběru dat. 3) Stanovení velikosti výběrového souboru. 4) Škálování. 5) Základní a výběrový soubor. 6) Statistické znaky a jejich typy. 7) Základní statistické charakteristiky, procvičování jejich výpočtu v programu Excell a SPSS. 8) Četnosti. Grafická znázornění struktury statistického souboru. Tvary rozdělení četností. 9) Tabulky rozdělení četností. 1. třídění, jejich vytváření v programu Excell. 10) Tabulky rozdělení četností. 1. třídění, jejich vytváření v programu SPSS. 11) Tabulky rozdělení četností. 2. třídění, jejich vytváření v programu Excell. 12) Tabulky rozdělení četností. 2. třídění, jejich vytváření v programu SPSS. Povinná literatura:ŠKALOUDOVÁ, A., Statistika v pedagogickém a psychologickém výzkumu, Praha: PedF UK, 1998.PECÁKOVÁ, I., NOVÁK, I., HERZMANN, J., Pořizování a vyhodnocování dat ve výzkumech veřejného mínění, Praha: VŠE, 1998.Doporučená literatura:ŘEZANKOVÁ, H., Analýza kategoriálních dat pomocí SPSS, Praha: VŠE, 1997.PECÁKOVÁ, I., Statistické aspekty terénních výzkumů I., Praha: VŠE, 1995.ŘEHÁK, J. a ŘEHÁKOVÁ, B., Analýza kategorizovaných dat v sociologii, Praha: Academia, 1986.CYHELSKÝ, L., KAHOUNOVÁ, J. a HINDLS, R., Elementární statistická analýza, 2. vyd. Praha: Management Press, 1999.HINDLS, R., HRONOVÁ, S., a NOVÁK, I., Metody statistické analýzy pro ekonomy, 2. vyd. Praha: Management Press, 2000.HERZMANN J., NOVÁK, I. a PECÁKOVÁ, I., Výzkumy veřejného mínění, Praha: VŠE, 1998.

Literatura

Pecáková, Novák, Herzmann: Pořizování a vyhodnocování dat ve výzkumech veřejného mínění. Škaloudová: Statistika v pedagogickém a psychologickém výzkumu.

Garant

Mgr. Jana Kružíková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jana Kružíková, Ph.D.