Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Účetnictví I. (YBQ0008ZI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu YBQ0008ZI - Účetnictví I., Fakulta humanitních studií, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na vysokoškolské úrovni seznámit posluchače se základními principy účetnictví tak, aby po absolvování kurzu mohl student v případě zájmu pokračovat v samostudiu odborné literatury. Získané poznatky lze používat při podávání vědeckých grantů, řízení neziskových organizací popř. v komerční sféře.

Sylabus

1.Uplatnění účetnictví, uživatelé účetnictví, přístupy k účetnictví, historie účetnictví. 2. Právní úprava účetnictví, povinnost vést účetnictví, ostatní druhy evidence vč. mezinárodního účetnictví. 3. Druhy účetnictví, předmět a princip účetnictví. 4. Účtová osnova a rozvrh, druhy účtů. 5. Účetní závěrka I (rozvaha, výsledovka, příloha). 6. Účetní závěrka II (CF, změny VK, výroční zpráva). 7. Účetní doklady. 8. Komplexní příklad. 9. Oceňování v účetnictví. 10. Opatrnostní položky I (odpisy, rezervy). 11. Opatrnostní položky II (opravné položky).

Literatura

Doporučená:563/1991 Sb, Zákon o účetnictví, Účetnictví podnikatelů 2015, nakl. Sagit , edice Úplné znění. Obsahuje zákon o účetnictví, vyhl. 500/2002 a ČÚS pro podnikatele; 69Kč. Účetnictví nevýdělečných organizací 2015, nakl. Sagit,. edice Úplné znění Obsahuje z. o účetnictví, vyhl. 504/2002 a ČÚS pro nevýdělečné org.; 59Kč. Vzorový účtový rozvrh. Rozvaha a výsledovka 2015. nakl. Sagit, edice Úplné znění 49Kč.

Garant

Ing. Ondřej Kaprál

Vyučující

Ing. Ondřej Kaprál