Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Uvedení do statistického zpracování dat II. (YBQ0015BI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu YBQ0015BI - Uvedení do statistického zpracování dat II., Fakulta humanitních studií, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Tématické okruhy:1) Procvičování metod analyzování dat, se kterými se studenti seznámili v předchozím semestru.2) Obecné principy a mechanismy testování hypotéz.3) T test pro 1 soubor, t test pro 2 závislé soubory.4) T test pro dva nezávislé soubory.5) Analýza rozptylu (ANOVA).6) Chí-kvadrát testy.7) Neparametrické testy, Kolmogorovy - Smirnovovy testy.8) Korelace9) Regrese10) Faktorová analýza11) Opakování, procvičování metod popisné a induktivní statistiky.12) Procvičování metod induktivní statistiky na konkrétním dotazníkovém šetření.

Literatura

ŘEHÁK J. a ŘEHÁKOVÁ B. Analýza kategorizovaných dat v sociologii. Praha: Academia, 1986. HERZMANN, JAN, NOVÁK, ILJA a PECÁKOVÁ, IVA. Výzkumy veřejného mínění. Praha: VŠE, 1998. CYHELSKÝ, LUBOMÍR, KAHOUNOVÁ, JANA a HINDLS, RICHARD. Elementární statistická analýza. 2. vyd. Praha: Management Press, 1999. ŠKALOUDOVÁ, ALENA. Statistika v pedagogickém a psychologickém výzkumu. Praha: PedF UK, 1998. PECÁKOVÁ, IVA. Statistické aspekty terénních výzkumů I. Praha: VŠE, 1995. HINDLS, RICHARD, HRONOVÁ, STANISLAVA a NOVÁK, ILJA. Metody statistické analýzy pro ekonomy. 2. vyd. Praha: Management Press, 2000. PECÁKOVÁ, IVA, NOVÁK, ILJA A HERZMANN, JAN. Pořizování a vyhodnocování dat ve výzkumech veřejného mínění. Praha: VŠE, 1998. ŘEZANKOVÁ, HANA. Analýza kategoriálních dat pomocí SPSS. Praha: VŠE, 1997.

Garant

Mgr. Jana Kružíková, Ph.D.