Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kontrolovaná četba - Arendtová - Eichmann v Jeruzalémě (YBQDA01ZI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu YBQDA01ZI - Kontrolovaná četba - Arendtová - Eichmann v Jeruzalémě, Fakulta humanitních studií, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Tipy pro psaní eseje: Knihu si nejprve celou přečtete. Můžete si během toho psát výpisky o jednotlivých kapitolách, ale v referátu bych uvítala především Vaše vlastní zamyšlením nad jedním nebo vícero z následujících témat: kolektivní versus individuální vina (přehazování zodpovědnosti, kdo pouze "poslouchal rozkazy" a kdo byl zodpovědný) role místních židovských komunit při organizaci transportů role Eichmannova procesu pro stát Izrael divadlo jako metafora soudního procesu vymezení vlastní pozice Hannah Arent (Ovlivnila její knihu skutečnost, že ona sama byla Židovka?) Program DK/IB je program kontrolované četby a jeho role v liberálně koncipovaném studijním programu je významná, neboť zejména odtud čerpá student látku pro přípravu nejen ke třem souborným zkouškám z filosofie, historie a společenských věd (SAFM, EDK,SVIP) ale i k ostatním studijním povinnostem a pro bakalářskou práci. Studentům bakalářského programu je v nabídce kvalifikačního modulu k dispozici semestrálně aktualizovaný seznam knih z různých humanitních oborů, které Rada programu DK/IB pokládá z různých důvodů za důležité. Každý titul má povahu semestrálního kurzu a je třeba si jej registrovat stejným způsobem jako ostatní kurzy. Atestace probíhá formou písemného referátu a jeho následnou ústní obhajobou před stanoveným učitelem (kolokviem). Podrobně jsou požadavky na ukončení specifikovány jednotlivě u každého titulu. Základní/obecná doporučení, jak napsat referát z DK/IB, jsou formulována v návodu prof. J. Sokola ?Jak referovat důležité knihy?,

Sylabus

Provokativní myšlení a otázky filosofky židovského původu na pozadí procesu s Adolfem Eichmannem. Čtivá kniha podnítí nové uvažování o zdánlivě vyřešené nedávné minulosti. Jak může dnešní doba navázat na holocaust a nacistické zločiny?Tipy pro psaní eseje: Knihu si nejprve celou přečtete. Můžete si během toho psát výpisky o jednotlivých kapitolách, ale v referátu bych uvítala především Vaše vlastní zamyšlením nad jedním nebo vícero z následujících témat: kolektivní versus individuální vina (přehazování zodpovědnosti, kdo pouze "poslouchal rozkazy" a kdo byl zodpovědný) role místních židovských komunit při organizaci transportů role Eichmannova procesu pro stát Izrael divadlo jako metafora soudního procesu vymezení vlastní pozice Hannah Arent (Ovlivnila její knihu skutečnost, že ona sama byla Židovka?)

Garant

Mgr. Zuzana Schreiberová

Vyučující

Mgr. Anna Pokorná