Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kontrolovaná četba - Bastiat - Co je vidět a co není vidět a jiné práce (YBQDB09ZI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu YBQDB09ZI - Kontrolovaná četba - Bastiat - Co je vidět a co není vidět a jiné práce, Fakulta humanitních studií, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Po prostudování knihy student odevzdává konspekt. Požadavky na konspekt jsou stručně tyto: A) Formální náležitosti: 1. Musí být uvedeny bibliografické údaje knihy. Vždy aspoň jméno autora, název, rok a místo vydání, jméno překladatele. (Některé knihy totiž vycházejí v různých vydáních, která se mohou lišit.) Dále vaše jméno a UČO. 2. Konspekt často (je-li to vhodné) obsahuje citáty z knihy. Pak zde musí být uvedeno i číslo příslušné stránky. Někdy je dobré poznamenat si číslo stránky u významné myšlenky, i když ji zrovna necitujete doslova. Citáty musejí být v uvozovkách nebo kurzívou. 3. Konspekt nesmí být dlouhý a nepřehledný - čleňte text na odstavce, používejte nadpisy, odrážky apod. 4. Text může být souvislý, nebo v bodech. B) Obsahové náležitosti 1. Konspekt si nevšímá podružností. Srozumitelně připomíná, oč v knize běží; její hlavní myšlenky a strukturu. 2. Není nezbytné sledovat osnovu knihy, lze ji vyložit po svém. Přece je však nutné zmínit aspoň krátce, z jakých částí se kniha skládá, co je tématem jednotlivých kapitol, odkud a kam autor míří. 3. Nejhorší způsob psaní konspektu je přepsat výpisky činěné během čtení, aniž by prošly kritickým výběrem a přeskupením. 4. Vlastní mínění o knize či autorovi není dominantou konspektu, přesto ale v něm nesmí chybět. 5. Z textu musí být zřejmé, co je míněním vaším, co míněním autora a co případně míněním někoho dalšího, např. autora předmluvy.Přesná pravidla pro psaní a odevzdání konspektu jsou uvedena na na http://svoboda.kvalitne.cz/Konspekt.htm. Bez jejich dodržení nebude student připuštěn ke kolokviu.

Požadavky

Upozornění: konspekt je nutno udělat z obou částí knihy!Kolokvium probíhá ústně. Student si k němu přinese vypracovanou úvahu (o rozsahu 1800-3600 znaků včetně mezer) k problému, který mu učitel zadá a který souvisí s probíranou knihou. Kniha je dostupná i elektronicky na http://www.libinst.cz/etexts/bastiat_co_je_videt.pdf. Konspekt odevzdávejte v podobě vyhovující požadavkům vyvěšeným na adrese http://svoboda.kvalitne.cz/Konspekt.htm.

Garant

Ing. Miroslav Svoboda, Ph.D.