Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kontrolovaná četba - Burke - Italská renesance (YBQDB24ZI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu YBQDB24ZI - Kontrolovaná četba - Burke - Italská renesance, Fakulta humanitních studií, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Vypracujte stručnou rešerši celé knihy. Uveďte její kompletní titul včetně roku původního vydání. Ve svém textu se odkazujte na konkrétní stránky knihy a rozlišujte graficky nebo uvozovkami přesné citace od parafrází. Vyberte si jednu z kapitol k podrobnějšímu zpracování a najděte vhodné příklady v obrazovém materiálu např. z encyklopedie: Umění italské renesance, (ed.) Rolf Toman, původní vydání 1994 by Könemann Verllagsgesellschaft mbH. Köln, v českém překladu nakladatelství Slovart 2000.

Požadavky

 Autor knihy předpokládá, že čtenář má základní přehled o politických dějinách na italském poloostrově v 15. a 16. století a zná tvorbu jím uváděných umělců. Jejich díla již tedy v historickém kontextu nepopisuje, ale interpretuje v kulturním kontextu. Pokud tyto znalosti nemáte, nebudete mít kam poznatky z knihy zařadit. Doplňte si nezbytný přehled např. z: Umění italské renesance (ed. Rolf Toman), Slovart 2000. Pokud jste neměli možnost vidět italská renesanční díla přímo na místě nebo v některé ze světových galerií, podívejte se do expozice NG ve Šternberském paláci v Praze nebo na renesanční architektonické památky v Čechách a na Moravě. Vypracujte stručnou rešerši celé knihy. Uveďte její kompletní titul včetně roku původního vydání. Ve svém textu se odkazujte na konkrétní stránky knihy a rozlišujte graficky nebo uvozovkami přesné citace od parafrází. Pokud Váš text nebude mít tyto náležitosti, bude Vám vrácen jako nečitelný, abyste ho mohli poslat znovu a kompletní. Vyberte si jednu z kapitol k podrobnějšímu zpracování a najděte vhodné příklady v obrazovém materiálu. Obrazový materiál např. z encyklopedie: Umění italské renesance, (ed.) Rolf Toman, původní vydání 1994 by Könemann Verllagsgesellschaft mbH. Köln, v českém překladu nakladatelství Slovart 2000. Po osobní konzultaci je také možné zvolit individuální úhel pohledu a sledovat v knize konkrétní metody nebo témata, která budou slučitelná s vaším studijním zaměřením.

Garant

PhDr. Blanka Altová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Blanka Altová, Ph.D.