Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kontrolovaná četba - Burke - Lidová kultura v raně novověké Evropě (YBQDB25ZI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu YBQDB25ZI - Kontrolovaná četba - Burke - Lidová kultura v raně novověké Evropě, Fakulta humanitních studií, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Významná práce čelního britského kulturního historika je pokusem o syntézu konceptu lidové, neelitní kultury raně novověké Evropy jako celku.

Požadavky

Referát ve formě souvislého textu by neměl přesáhnout 10 normostran a měl by se soustředit především na následující problémové okruhy: 1) definice lidové kultury, 2) objevení lidové kultury, a 3) střet lidové kultury s kulturou elitní a pokusy o její reformování. Následné ústní kolokvium se soustředí na problematické body referátu (obecné požadavky pro kontrolovanou četbu viz návod prof. Sokola "Jak referovat Důležité knihy").Ke kolokviu k lze přijít po té, co je referát opraven a co se slovní hodnocení práce objeví na tomto místě (upozorní vás mailová zpráva). Referáty podané během semestru budou opraveny nejpozději začátkem zkouškového období, tak aby student mohl dorazit ke kolokviu v průběhu zkouškového období. V praxi dochází k opravování referátů od druhé poloviny semestru víceméně průběžně (asi do měsíce po podání); pokud referát podáte v první polovině semestru, kdy k odevzdávání prací dochází zřídka, upozorněte na tuto skutečnost učitele mailem, aby váš referát neležel v podatelně dlouho bez povšimnutí. Vzhledem k tomu, že jakožto doktorand nemám žádné stabilní konzultační hodiny ani místo, bude nejlepší dohodnout se na čase a místu kolokvia e-mailem. Referáty je možné posílat do neděle 11.9. 2015Po tomto termínu ještě zbývá týden do konce zkoužkového období na případné kolokvium.

Garant

Vojtěch Tomášek

Vyučující

Vojtěch Tomášek