Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kontrolovaná četba - Dawkins - Sobecký gen (YBQDD05ZI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu YBQDD05ZI - Kontrolovaná četba - Dawkins - Sobecký gen, Fakulta humanitních studií, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Program DK/IB je program kontrolované četby a jeho role v liberálně koncipovaném studijním programu je významná, neboť zejména odtud čerpá student látku pro přípravu nejen ke třem souborným zkouškám z filosofie, historie a společenských věd (SAFM, EDK,SVIP) ale i k ostatním studijním povinnostem a pro bakalářskou práci. Studentům bakalářského programu je v nabídce kvalifikačního modulu k dispozici semestrálně aktualizovaný seznam knih z různých humanitních oborů, které Rada programu DK/IB pokládá z různých důvodů za důležité. Každý titul má povahu semestrálního kurzu a je třeba si jej registrovat stejným způsobem jako ostatní kurzy. Atestace probíhá formou písemného referátu a jeho následnou ústní obhajobou před stanoveným učitelem (kolokviem). Podrobně jsou požadavky na ukončení specifikovány jednotlivě u každého titulu. Základní/obecná doporučení, jak napsat referát z DK/IB, jsou formulována v návodu prof. J. Sokola ?Jak referovat důležité knihy?,

Sylabus

Dawkins přesouvá důraz z organismů jako jednotek přírodního výběru na jednotlivé geny. Organismy jsou tak pro Dawkinse pouze nástroji genů k šíření svých vlastních kopií. Následně tak dochází k interpretačnímu posunu především v behaviorálních vědách a umožňuje uspokojivé vysvětlení dříve problematických jevů (např. příbuzenský výběr).

Požadavky

Referát by měl mít formu konspektu se souhrnem obsahu pro každou kapitolu, tak jak doporučuje prof. Sokol. Práce by neměla přesahovat 8 stran při použití velikosti písma 12.

Garant

Mgr. Marco Stella, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Marco Stella, Ph.D.