Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kontrolovaná četba - Kropáček - Duchovní cesty islámu (YBQDK18ZI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu YBQDK18ZI - Kontrolovaná četba - Kropáček - Duchovní cesty islámu, Fakulta humanitních studií, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Knihy zahrnuté do programu "Kontrolovaná četba" jsou vhodné zejména pro přípravu na povinné zkoušky v bakalářském studijním programu. Každý titul má povahu semestrálního kurzu, atestace probíhá formou písemného referátu a následným kolokviem s daným vyučujícím.

Požadavky

Požadavky na zpracování referátů DKIB opravovaných Z. R. Nešporem Minimální „žánrovou“ podmínkou je dodržení formátu VÝTAHU, tj. popsání všech důležitých myšlenek a informací knihy ve stanoveném rozsahu. Výtah má formu strukturovaného textu, nikoli poznámek z četby. Je vhodné, obsahuje-li výtah také základní informace o pramenech a metodě zkoumání, struktuře výkladu knihy apod. Rozsah je určen na max. 5 NS (tj. 9.000 znaků vč. mezer a poznámek pod čarou) a jeho ne/dodržení je důležitou součástí hodnocení. Poněvadž jde o vědecký text, jsou povinnými součástmi bibliografická citace referované knihy a stránkové odkazy na citace i parafrázovaná nová tvrzení (ať už formou odkazů přímo v textu nebo jako poznámky pod čarou). Vřele doporučené je překročit rovinu výtahu směrem k RECENZI. V tom případě by měl referát obsahovat také kritické zhodnocení autorova přístupu a jeho výsledků a zařazení referované knihy do širšího kontextu autorova díla a (vývoje) bádání v dané oblasti.

Garant

doc. PhDr. Zdeněk Nešpor, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Zdeněk Nešpor, Ph.D.