Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kontrolovaná četba - Vygotský - Psychologie myšlení a řeči (YBQDV05ZI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu YBQDV05ZI - Kontrolovaná četba - Vygotský - Psychologie myšlení a řeči, Fakulta humanitních studií, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Program DK/IB je program kontrolované četby a jeho role v liberálně koncipovaném studijním programu je významná, neboť zejména odtud čerpá student látku pro přípravu nejen ke třem souborným zkouškám z filosofie, historie a společenských věd (SAFM, EDK,SVIP) ale i k ostatním studijním povinnostem a pro bakalářskou práci. Studentům bakalářského programu je v nabídce kvalifikačního modulu k dispozici semestrálně aktualizovaný seznam knih z různých humanitních oborů, které Rada programu DK/IB pokládá z různých důvodů za důležité. Každý titul má povahu semestrálního kurzu a je třeba si jej registrovat stejným způsobem jako ostatní kurzy.

Požadavky

 Pro atest student nejprve vypracuje ESEJ na zadané téma ( viz níže) a tu následně při kolokviu obhájí.Zadání eseje: rozsah ne více než 3 normostrany téma pro esej: Vysvětlete pojetí vztahu myšlení a řeči v díle L.S. Vygotského Doplňující informace k zadání: pro kompletní zpracování zadaného tématu je třeba pracovat se všemi částmi knihy, tj, zahrnout do struktury eseje všechny klíčové pojmy knihy a uvést je do souvislostí právě zadaným tématem (tj. například otázka metody výzkumu, diskuse k pojetí vnitřní řeči , zóna nejbližšího vývoje, vědecké pojmy), v ideáůlním přípúadě pracvoati s další literaturou dle vlastního uvážení . Závěr eseje musí obsahovat rekapitulaci tématu, odpověd na klíčovou otázku eseje, kterou si autor v úvodu eseje formuluje. Může případně obsahovat komentář nebo diskusi autora k přečtené knize.Eseje vypracované bez ohledu ana toto zadání budou hodnoceny známkou 4 . Termíny pro odevzdání esejí.:Jelikož esej je jen předpokladem pro pozvání na kolokvium, je třeba, aby student odevzdal esej nejpozději 14 dní před koncem ZK období. Pro letní semestr 2015  platí poslední termín pro odevzdání esejí takto : 4. 9. 2015

Garant

PhDr. Gabriela Seidlová Málková, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Gabriela Seidlová Málková, Ph.D.