Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Letní škola pro posluchače prezenčního studia (YBQL002ZI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu YBQL002ZI - Letní škola pro posluchače prezenčního studia, Fakulta humanitních studií, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Letní škola pro posluchače prezenčního studia se uskuteční 20., 21. a 23.9.2011.Tématické okruhy:1. Liberální studium jakožto studium generalis.2. Historický výměr liberálního studia: antická enkyklios paideia, trivium a kvadrium3. Problém specializace a specialisty: universita a polytechnika.4. Čtení a psaní5. Struktura bakalářského studia humanitní vzdělanosti: modul a segment.6. Kreditní systém bakalářského studia.7. Tutorský systém bakalářského studia.8. Studijní strategie.9. Úvodní zkoušky, povinné zkoušky, program Kontrolovanéčetby10. Kam po skončení bakalářské studia? Struktura magisterských programů.11. Informační systém fakulty, podatelny pro úvodní kursy do filosofie, podatelna proprogram kontrolované četby Důležité knihy.Povinná literatura:PINC, Z., Fragmenty k filosofii výchovy, Praha: OIKÚMENÉ, 1999.Doporučená literatura:ČORNEJOVÁ, I., Dějiny Univezity Karlovy I.-IV., Praha: Karolinum, 1995-8.

Požadavky

Kurz se zakončuje složením online testu v prostředí Moodle - Kvalifikační modul - Letní škola - Studijní pravidla a organizace studia na SHV. Více informací o samotném testu najdete tamtéž.

Garant

Mgr. Richard Zika, Ph.D.doc. PhDr. Zdeněk Pinc