Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do filosofie (YBZB60000)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu YBZB60000 - Úvod do filosofie, Fakulta humanitních studií, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Povinně-volitelná literatura je rozdělena do setů. Student si vybere právě jeden z těchto setů. V přípravě na zkoušku přečte všechny texty vybraného setu, pro sebe si je vhodným způsobem zpracuje a připraví na zkoušku. Před zahájením zkoušky student odevzdá zkoušejícímu vyplněný formulář, kde zaškrtne set textů, který si pro zkoušku přečetl. Formulář se seznamem setů textů získá výše souborech ke stažení.Přípravu na zkoušku doporučujeme zahájit již v 1. semestr studia, nejlépe v souvislosti s Proseminářem k interpretaci textů.Upozornění: Z přečtené literatury k Úvodu do filosofie můžete vytvořit i základ seznamu četby k souborné zkoušce Filosofická antropologie (4. semestr studia). Všechny texty ze setů budou obsaženy i v seznamu povinně-volitelné literatury k této souborné zkoušce, ze kterého si máte zvolit min. 12 titulů. Po složení Úvodu do filosofie tak budete mít vytvořenu již zhruba polovinu svého seznamu pro tuto soubornou zkoušku. Proto doporučujeme, abyste si při přípravě na Úvod do filosofie vybrané texty nejen důkladně přečetli, ale i ve formě poznámek, konspektů apod. zpracovali pro další přípravu na soubornou zkoušku.

Garant

Mgr. Jaroslav Novotný, Ph.D.Mgr. Richard Zika, Ph.D.Mgr. Stanislav Synek, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Hynek Bartoš, Ph.D.doc. PhDr. Ladislav Benyovszky, CSc.doc. Mgr. Jakub Češka, Ph.D.doc. Mgr. Josef Fulka, Ph.D.Mgr. Milan Hanyš, Ph.D.Mgr. Tomáš Holeček, Ph.D.Mgr. Jakub Chavalka, Ph.D.Mgr. Josef Kružík, Ph.D.Mgr. Jana Kružíková, Ph.D.PhDr. Tomáš Kunca, Ph.D.Mgr. Jakub Marek, Ph.D.PhDr. Jaromír Murgaš, CSc.doc. Mgr. Aleš Novák, Ph.D.Mgr. Jaroslav Novotný, Ph.D.doc. Karel Novotný, M.A., Ph.D.Ing. arch. Mgr. Marie Pětová, Ph.D.Mgr. Taťána Petříčková, Ph.D.Mgr. Stanislav Synek, Ph.D.Mgr. Jiří Tourek, Ph.D.Mgr. Ondřej VášaMgr. Tomáš Vítek, Dr.Mgr. Martin Vrabec, Ph.D.Mgr. Václav ZajícMgr. Richard Zika, Ph.D.