Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Práce v týmu a praxe v organizacích občanské společnosti I. (YMN02PTI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu YMN02PTI - Práce v týmu a praxe v organizacích občanské společnosti I., Fakulta humanitních studií, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem praxe je rozvíjet schopnost studentů aplikovat teoretické poznatky v praxi, jakož i podnítit zájem o další teoretické studium.

Sylabus

SylabusV rámci prezenčních setkání se budou zamýšlet nad tématy etiky, hodnot ve společnosti, sociální spravedlnosti a práce s vlastním vnímáním.Témata jednotlivých setkání:Setkání 17.2.Smysl, uvědomování Setkání 24.3.Hranice a potřeby Setkání 21.4.Etika, hodnoty, sociální spravedlnost  Po celou dobu trvání tohoto třísemestrálního kurzu si student vede portfolio, kam shromažďuje a zaznamenává: Poznámky a podklady z interaktivní výukyTerénní deník z praxeTeoretické texty k studovanému tématu  Zápočet se uděluje za: Účast na prezenčních setkáních nebo vypracování eseje na základě povinné literaturyZpráva o výběru tématu praxe a organizací, kde bude student praxe vykonávat   Doporučená literaturaFischer, O. (ed) (2008). Etika a lidská práva v sociální práci. Praha: Centrum sociálních služeb. Frankl, V. E. (1997). Vůle ke smyslu. Brno: Cesta. Foucault, M. & Chomsky, N. (2005). Člověk, moc a spravedlnost  Maslow, Abraham (1943). A Theory of Human Motivation. Wiklers Publications, Inc. ISBN 13:978-1-62755-467-1. Milfait, R. (ed.). (2013). Lidská práva osob s postižením, nevyléčitelně nemocných a umírajících.  Moree, D. & Bittl, K-H. (2007). Dobrodružství s kulturou; transkulturní učení v česko-německé práci s mládeží. Plzeň: Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Tandem.  Perls, F. & Hefferline, R., F. & Goodmann, P. (2004). Gestalt terapie. Praha: Triton.   

Požadavky

Atestace:Zápočet se uděluje za: Účast na prezenčních setkáních nebo vypracování eseje na základě povinné literaturyZpráva o výběru tématu praxe a organizací, kde bude student praxe vykonávat

Garant

Mgr. Dana Moree, Dr.