Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praxe v občanském sektoru II. (YMN050)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu YMN050 - Praxe v občanském sektoru II., Fakulta humanitních studií, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem praxe je rozvíjet schopnost studentů aplikovat teoretické poznatky v praxi, jakož i podnítit zájem o další teoretické studium. Studenti v praxi objevují, pojmenovávají a analyzují nejrůznější jevy a skutečnosti s využitím teoretických poznatků. Student dále získá praktický náhled na celkový kontext působení neziskových organizací.Předmět Praxe je tří-semestrální a skládá se z předmětů Praxe I., II. a III. V předmětu Praxe II je hlavním cílem reflexe a supervize probíhající praxe a v prezenčních setkáních témata spojená s rozvojem soft-skills.

Sylabus

Sylabus: Forma praxe: Forma praxe:Základní výukovou metodou jsou praxe studentů ve všech třech semestrech (Praxe I., II. a III.) ve zvolených NNO s možností supervize. Supervize bude probíhat na základě portfolia, které si studenti vytvoří a budou pravidelně konzultovat s vyučujícím. V portfoliu budou zaznamenány jednak absolvované praxe a dále pak jejich reflexe.Během ZS 2013 proběhnou tři povinná prezenční setkání, studenti si však mohou vybrat ze tří témat soft-skills, kterým se chtějí věnovat.  Aktuální termíny pro ZS 2014 budou upřesněny:1. setkání 7.10. 2014 - obecná informace o organizaci semestru, spojíme se setkáním s více vyučujícími a budeme reflektovat předchozí akademický rok a plánovat ten letošní2. setkání 21.10. 2014 - funkce a role v týmu3. setkání 11.11. 2014 - úvod do řešení konfliktů4. setkání 25.11. 2014 - moderace a facilitace Atestace:Účast na třech setkáních nebo odevzdání práce na témata z těchto setkání podložená studiem doporučené literatury. Literatura:Bion, W. (1990). Experiences in Groups. USA: Bank of BooksBerne, Eric (1966). Principles of Group Treatment. New York: Oxford University Press.Forsyth, D. R. (2006). Group Dynamics. Wadsworth: Cengage Learning. Sachdev, I. and Bourhis, R. (1985). Social categorization and power differentials in group relations. European Journal of Social Psychology, 15, 415 - 434. Moree, D. & Bittl, K-H. (2007). Dobrodružství s kulturou; transkulturní učení v česko-německé práci s mládeží. Plzeň: Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Tandem.

Požadavky

 Aktivní účast na třech hromadných konzultacích. 

Garant

Mgr. Dana Moree, Dr.