Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zlatá šedesátá!? Předpoklady, příčiny, průběh a porážka pokusu o reformu socialismu v Československu v šedesátých letech 20. století II. (YMO078)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu YMO078 - Zlatá šedesátá!? Předpoklady, příčiny, průběh a porážka pokusu o reformu socialismu v Československu v šedesátých letech 20. století II., Fakulta humanitních studií, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Ve dnech 16. 3., 23. 3. a 30. 3. 2015 výuka odpadá. Náhradní hodiny se budou konat ve stejných časech jako pondělní výuka, a sice v pátek 10. 4. ve FHS1, 17. 4. ve FHS3 a 24. 4. ve FHS1.  * Informace pro studenty OHSD UK FHS: Kurz je určen studentům 1. ročníku. * Osnova (1. ročník, letní semestr): - 1. Slovenská otázka v šedesátých letech: nesoulad ekonomické a národně-politické emancipace I. - 2. Slovenská otázka v šedesátých letech: nesoulad ekonomické a národně-politické emancipace II. - 3. Proces sociální modernizace šedesátých let: charakteristické rysy. - 4. Proces sociální modernizace šedesátých let: limity vývoje. - 5. KSČ jako masový fenomén. - 6. Příčiny nespokojenosti sociálních vrstev: Mládež, dělnictvo. - 7. Příčiny nespokojenosti sociálních vrstev: Intelektuálové - spisovatelé. - 8. Příčiny nespokojenosti sociálních vrstev: Intelektuálové - historici. - 9. Reakce Novotného garnitury na rostoucí krizi režimu. - 10. IV. sjezd Svazu československých spisovatelů, strahovská demonstrace. - 11. Formování protinovotnovské opozice uvnitř KSČ. - 12. Okolnosti pádu Antonína Novotného a zvolení Alexandra Dubčeka prvním tajemníkem ÚV KSČ v lednu 1968. - 13. Alexander Dubček - profil politika. * Atestace: Zápočet - podmínkou udělení je 75% účastna výuce a písemná reflexe dvou publikací v každém semestru vybraných z doporučeného seznamu literatury.

Garant

PhDr. Zdeněk Doskočil, Ph.D.