Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zlatá šedesátá!? Předpoklady, příčiny, průběh a porážka pokusu o reformu socialismu v Československu v šedesátých letech 20. století III. (YMO079)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu YMO079 - Zlatá šedesátá!? Předpoklady, příčiny, průběh a porážka pokusu o reformu socialismu v Československu v šedesátých letech 20. století III., Fakulta humanitních studií, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Informace pro studenty OHSD UK FHS: Kurz je určen studentům 2. ročníku. Osnova (2. ročník, zimní semestr): 1. Závan změn: kritická publicistika, Šejnova aféra, zrušení cenzury. 2. Aktivizace obyvatelstva: projevy, důsledky. 3. Akční program KSČ I. 4. Akční program KSČ II. 5. Pražské jaro: přerušená revoluce s otevřeným koncem? 6. Vnitřní vývoj KSČ a charakteristika jednotlivých stranických frakcí: reformátoři. 7. Vnitřní vývoj KSČ a charakteristika jednotlivých stranických frakcí: konzervativci. 8. Vztahy Čechů a Slováků - příprava ústavního zákona o československé federaci. 9. Mezinárodní souvislosti Pražského jara. 10. Zápas o pojetí československé reformy: vedení KSČ x radikální intelektuálové. 11. Manifest Dva tisíce slov. 12. Vyhrocování československé krize: vrcholné schůzky ve Varšavě, Čierné nad Tisou a Bratislavě. 13. Intervence pěti zemí Varšavské smlouvy 21. 8. 1968. Atestace:Zápočet - podmínkou udělení je 75% účastna výuce a písemná reflexe dvou publikací v každém semestru vybraných z doporučeného seznamu literatury.

Garant

PhDr. Zdeněk Doskočil, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Zdeněk Doskočil, Ph.D.