Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Účetní a daňové poradenství (JEM040)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JEM040 - Účetní a daňové poradenství, Fakulta sociálních věd, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Obsahem předmětu je základní seznámení s daňovou soustavou ČR, včetně systému zdravotního a sociálního pojištění. Cílem je seznámit studenty s problematikou správy daní, zdaňování příjmů, majetku a spotřeby.

Sylabus

 Charakteristika daňového systému ČR, hlavní zásady daňového řízení, Daňový řád.Zdaňování příjmů fyzických osob, dílčí daňové základy, nezdanitelné a odčitatelné části základu daně, slevy na dani, zdaňování příjmů daňových nerezidentů.Systém sociálního a zdravotního pojištění.Daň z příjmu právnických osob, hospodářský výsledek versus základ daně.Zdaňování neziskových poplatníků.Zdanění nemovitostí - daň z nabytí nemovitých věcí, daň z nemovitostí.Silniční daň.Daň z přidané hodnoty - poplatník, plátce, místo zdanitelného plnění, plnění osvobozená bez nároku na odpočet daně na vstupu, plnění osvobozená s nárokem na odpočet daně na vstupu, zvláštní režimy.Daně spotřební a ekologické.          

Literatura

Vančurová, A., Láchová L., Vítek L.: Daňový systém ČR aneb učebnice daňového práva, VOX, Praha - aktuální vydání.Zákon o daních z příjmů 586/92 Sb. ve znění novel.Smlouvy o zamezení dvojímu zdanění.Zákon o účetnictví 563/91 Sb. ve znění novel.České účetní standardy.Vyhláška 500/2002 Sb.

Garant

Ing. Irena Kemény

Vyučující

Ing. Irena Kemény