Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Televize jako instituce (JJB064)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JJB064 - Televize jako instituce, Fakulta sociálních věd, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

 

Sylabus

1. Co je televize? Televize jako technologie, komunikační princip, společensko-kulturní fenomén, tvůrčí prostor a instituce.2. Právní rámce televizního vysílání v ČR a v Evropě.3. Televize jako účastník trhu a od svého počátku. S čím (resp. čím) televize obchoduje?4. Zpětná vazba - její měření a důsledky5. Veřejná služba jako exkluzivní zadání a těžko řešitelný úkol.6. Historický kontext televize - mezi nacismem a socialismem.7. Vyjadřovací prostředky televize.8. Co se vejde do kanálu?9. Televize jako vysílatel - výstavba programu10. Televize jako výrobce - producenti a dramaturgové11. Nedorozumění mezi autorem a továrnou.12. Vize programování v budoucnosti, resp. životaschopnost televize jako média v éře digitalizace.

Literatura

 ŠTOLL, Martin. Tři podoby televize. Praha : Literární akademie, 2013.ORLEBAR, Jeremy. Kniha o televizi. Praha : Nakladatelství Akademie múzických umění, 2012. Kolektiv autorů. Výroba a prezentace audiovizuálních děl I. Praha : FAMU, 1992. Kolektiv autorů. Výroba a prezentace audiovizuálních děl II. Praha : FAMU, 1992. MANDER, Jerry. Čtyři důvody pro zrušení televize. Brno : Doplněk, 2000. MUSIL, Josef. Elektronická média v informační společnosti. Praha : Votobia,2003. OʼDONNELL, Victoria. Television Criticism. California : Sage, 2007. SPIGEL, Lynn - OLSSON, Jan (eds.). Television after TV: Essays on Medium in Transition. Durham : Duke University Press, 2004. ŠTOLL, Martin. 1. 5. 1953 - Zahájení televizního vysílání. Zrození televizního národa. Praha : Havran, 2011. VRABEC, Jan. Základy tvorby a výroby televizních pořadů. Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1990.WILLIAMS, Raymond. Television. London : Routledge, 2008.

Požadavky

Účast 50% a test s úspěšností 60%.

Garant

doc. MgA. Martin Štoll, Ph.D.