Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Doktorandský seminář I. (JJD001)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JJD001 - Doktorandský seminář I., Fakulta sociálních věd, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je připravit studenty na prezentace jejich výstupů před odbornou komunitou a posílit jejich dovednosti pro konstruktivní kritické čtení prací ostatních členů komunity. 

Sylabus

Doktorandský seminář I (DSI) je úvodní doktorský seminář zaměřený na získání zkušeností s prezentací projektu vědecké práce. Jednotlivá setkání jsou věnována prezentaci a oponentuře projektů disertačních prací. Doktorand se v semináři seznamuje se způsoby vědecké práci prostřednictvím prací ostatních kolegů. Student si osvojí schopnost hodnotit projekt vědeckého výzkumu. Při vystoupeních svých kolegů doktorand prokáže, že se orientuje v metodologii oboru, v odborné literatuře a metodách vědecké práce.   Úvodní doktorský seminář řídí vedoucí semináře, který stanovuje data setkání a úkoly pro jednotlivé studenty.Podmínkou získání zápočtu je (pro každého studenta):-prezentace projektu disertační práce-oponentura projektu jiného studenta dle určení vedoucího seminářePro prezentaci doktorského projektu je předepsána následující struktura: 1) název práce, 2) teoretický rámec včetně explicitních klíčových konceptů, 3) nástin metodologie výzkumu (vzorek dat, jejich sběr a metoda analýzy, 4) určení paradigmatické pozice, k níž disertační práce patří, 5) seznam relevantní literatury. Délka prezentace: 30 minut. Rozsah písemné verze: 10 NS (2500 slov) bez literatury. Doktorský projekt student odevzdává v písemné podobě alespoň pět pracovních dnů před prezentací na adresu cds.iksz@gmail.comPro oponenturu je předepsána následující struktura: 1) posouzení teoretického rámce, 2) posouzení metodologie, 3)návrh alespoň dvou publikací k tématu, které nejsou zařazené v projektu. Délka oponentury: 10 minut.  ROZVRH SETKÁNÍ NA ZS a LS 2015/20169.10. v 10.00Úvodní setkání: informace o základním rámci doktorského studia, představení logiky DSI Doktorandi 1. ročník - rozpis projektů 2015/16 

Požadavky

Předmět je ukončen zápočtem. Zápočet je udělen za aktivní účast na DSI, tj. za prezentaci projektu disertační práce a oponenturu dvou dalších projektů.

Garant

PhDr. Jiřina Šmejkalová, CSc.

Vyučující

PhDr. Jiřina Šmejkalová, CSc.