Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Masová a mediální komunikace a jejich výzkum (JJD005)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JJD005 - Masová a mediální komunikace a jejich výzkum, Fakulta sociálních věd, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Samostatná práce má vést studenta k hlubší orientaci ve vybraném problémovém okruhu mediálních studií, zdokonalovat ho v práci s odbornou literaturou a vnímat dynamiku vědeckého diskurzu mediálních studií.

Sylabus

1. Zadání tématu při osobní konzultaci s garantem kurzu v ZS 14/15: do 3. 11. 20142. Odevzdání textu v elektronické podobě (.doc/.docx) v LS 13/14: do 12. 1. 2015 Příklady témat k rešerši: Výzkumné metody, jakými je zkoumán vztah médií a diaspory v odborných periodicíchZpůsoby analýzy postavení médií v moderní společnosti v tradici kritiky Habermasova pojetí veřejné sféryZpůsoby analýzy evropské mediální politikyZpůsoby zkoumání vlivu nových médií na žurnalistiku

Literatura

databáze časoposůCommunication & Mass Media Complete (EBSCOhost)SAGE Full-Text Collections [CSA Illumina]tituly sekundární literatury dle tématu zadané práce

Požadavky

Zakončení předmětu se skládá z vypracování a obhajoby předem zadané samostatné práce založené na rešerši časopisecké produkce k oboru/tématu. Práce má povahu recenzního článku (review article).

Garant

PhDr. Jiřina Šmejkalová, CSc.

Vyučující

PhDr. Jiřina Šmejkalová, CSc.