Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodologické problémy sociálně vědních analýz se zaměřením na analýzu médií a komunikace (JJD006)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JJD006 - Metodologické problémy sociálně vědních analýz se zaměřením na analýzu médií a komunikace, Fakulta sociálních věd, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je vyjasnění paradigmatických pozic, z jejichž perspektivy jsou psány doktorské práce studentů a následná reflexe důsledků (omezení a potenciálu) volby těchto paradigmat.

Sylabus

Individuální konzultace probíhají podle následujícího itineráře: Individuální konzultace 1: student oznámí, v jakém termínu odevzdá esej a domluví se na odborných titulech pro svůj esejIndividuální konzultace 2: debata nad odevzdaným esejem ve vztahu k tématu doktorské práci a odborné literatuře

Literatura

Creswell, John. W. (2007) Qualitative Inquiry and Research Design. London: Sage. Kapitola 1,2,4.Fajkus, Břetislav (2005) Filosofie a metodologie vědy. Praha: Academia.Hammersley, Martyn (2011) Methodology, who needs it? London: Sage.Kuhn, T (1997) Struktura vědeckých revolucí. Praha: OIKOYMENH.Ochrana, František (2009) Metodologie vědy. Úvod do problému. Praha: Karolinum.Perri 6 & Bellamy, Christiane (20012). Principles of Methodology. Research Design in Social Science. London: Sage.Stokes, Jane (2013) How to do media and cultural studies. London: Sage. 

Požadavky

Zpracování eseje: rozsah 1500 slov, termín odevzdání: 14 dnů  před individuální konzultacíTéma eseje: Co je to metodologie a kde ji hledat? Studenti na základě četby odborné literatury vyloží pojem metodologie a ve druhé části reflektují metodologický rámec vlastního doktorského projektu. V rámci metodologické reflexe explicite uvedou, v jakém se pohybují paradigmatu a jak tato volba ovlivňuje ontologické, epistemologické a metodologické pojetí zkoumaného problému.

Garant

Irena Reifová

Vyučující

Irena Reifová