Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Redigování a zpracování textů (JJM030)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JJM030 - Redigování a zpracování textů, Fakulta sociálních věd, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Podmínky pro zápis:Přijetí do magisterského studia.Podmínky pro splnění studijních povinností:Průběžné prokazování osvojených znalostí při práci s texty. Organizace studia:Semináře.Zakončení:Zápočet.Stručný program seminářů:1.Úvodní seminář – uvedení do problematiky, praktické cvičení s denním tiskem2.-5. Praktická cvičení – zpravodajství, čelo zpráv, titulkový aparát, ověřování informací. Hodnocení samostatné práce, kritické hodnocení textů uveřejněných v tisku.6.-7. Praktická cvičení – zpravodajské příspěvky v audiovizuálních médiích a texty a fotografie v tisku, hodnocení samostatné práce, kritické hodnocení textů a fotografií v tisku a příspěvků (textů) v audiovizuálních médiích.8. Praktická cvičení – určování agendy, hodnocení samostatné práce, kritické hodnocení textů uveřejněných v médiích.9. Praktická cvičení – tematické celky. Hodnocení samostatné práce, kritické hodnocení textů uveřejněných v médiích.10. Praktická cvičení – texty bulvární žurnalistiky, hodnocení samostatné práce, kritické hodnocení textů uveřejněných v médiích.11. Praktická cvičení – titulní strana periodika, hodnocení samostatné práce, kritické hodnocení textů uveřejněných v médiích.12. Názorové texty. Závěrečné hodnocení.

Literatura

Burns, L. S. (2004): Žurnalistika. Praktická příručka pro novináře. Praha: Portál, s. r. o.Thompson, J. B. (2004): Média a modernita. Sociální teorie médií. Řada Mediální studia. Praha: Karolinum (Univerzita Karlova v Praze)Kolektiv autorů (2001): Zpravodajství v médiích. Praha: Karolinum (Univerzita Karlova v Praze)Kolektiv autorů (2003): Média a realita 2002. Sborník prací Katedry mediálních studií a žurnalistiky FSS MU Brno. Řada: Média, kultura, komunikace, svazek 5. Brno: Masarykova Univerzita BrnoBurton, G. - Jirák, J. (2001): Úvod do studia médií. Brno: B&PVybíral, Z. (2003): Lži, polopravdy a pravda v lidské komunikaci. Praha: Portál Další doporučené tituly:Mander, J. (2000): Čtyři důvody pro zrušení televize. Brno: DoplněkReifová, I. a kolektiv (2004): Slovník mediální komunikace. Praha: Portál, s. r. o.Köpplová, B.–Jirák ,J. (2003): Média a společnost. Praha: PortálPostman, N. (1999): Ubavit se k smrti. Praha: Mladá frontaBourdieu, P. (2002): O televizi. Brno: DoplněkKolektiv autorů (2004): Média a realita 2003. Sborník prací Katedry mediálních studií a žurnalistiky FSS MU Brno. Řada: Média, kultura, komunikace, svazek 6. Brno: Masarykova Univerzita BrnoČTK (1994): Agentura a její zpravodajství. Praha: ČTK

Garant

PhDr. Petr Závozda