Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum novinářské práce (JJM322)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JJM322 - Praktikum novinářské práce, Fakulta sociálních věd, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Literatura

Boyd A. Příručka pro novináře - zpravodajství v rozhlase a televizi. Praha: CNŽ, 1995 - kapitoly 4, 8, 16 ( psaní pro rozhlas, interview, moc médií, svoboda, zodpovědnost).Burns, Lynette S. Žurnalistika. Praktická příručka pro novináře. Praha: Portál, 2004.Eco, U. Meze interpretace. Praha: Karolinum, 2005.Kolektiv. Zpravodajství v médiích. Praha: Karolinum, 2001.Mocná, D - Peterka a kol. Encyklopedie literárních žánrů. Praha/Litomyšl: Paseka, 2004.Monaco, J. Jak číst film. Praha: Albatros, 2004.Nünning, A. (ed). Lexikon teorie literatury a kultury. Brno: Host 2006.Osvaldová, B.- Halada, J. a kol. Praktická encyklopedie žurnalistiky a marketingové komunikace. Praha: Libri, 2007Osvaldová, B. - Kopáč, R. O fejetonu, s fejetonem. Praha: Karolinum 2007.Osvaldová, B. Vytrženo z konrextu. Brno: Tribun EU, 2009.Osvaldová, B. - Kopáč, R. - Tejkalová, A. O reportáži, o reportérech. Praha: Karolinum 2010.Russ-Mohl St. - Bakičova, H. Žurnalistika, komplexní průvodce praktickou žurnalistikou. Praha: Grada 2005. www.mediar.cz  

Požadavky

3 workshopy a konzultace kontaktní výuky (3 x 2 vyučovací jednotky) 3 bloky samostatné práce na projektu2 výstupy z projektu (1. a 2. verze, konkrétní povahu verzí stanoví vedoucí skupiny podle povahy projektu a média)Předmět je zakončen klasifikovaným zápočtem. Podmínkou pro získání zápočtu je pravidelná docházka, obhajoba zpracovaného novinářského projektu. Podmínkou pro zahájení obhajoby je konzultace 1. verze projektu. Novinářským projektem se rozumí příspěvek, který je rozsahem, způsobem zpracování a kvalitou připraven tak, aby mohl být přijat tištěným médiem, například článek atd.

Garant

PhDr. Petr Závozda