Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Angličtina pro sociology I (JLB001)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JLB001 - Angličtina pro sociology I, Fakulta sociálních věd, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurz si klade za cíl překlenout rozdíl mezi středoškolskou znalostí a potřebami vysokoškolského studenta.Nabízíme rozvíjení komunikačních a jazykových dovedností, které studentům pomohou ve studiu jejich oboru a umožní jim dobře obstát při studijních či pracovních zkušenostech v anglicky mluvící komunitě (budování akademické a odborné slovní zásoby pro daný obor, kultivace formálního projevu slovem i písmem).

Sylabus

Mgr. Dagmar Štěpánková: TOPICS _15-16 1/ WHAT IS SOCIOLOGY, WHAT IS ACADEMIC ENGLISH2/GLOBALISATION3/GLOBAL RISKS4/ DEMOGRAPHIC CHANGES5/ INTERNATIONAL MIGRATION6/ DIVERSITY & MULTICULTURALISM7/ INEQUALITIES8/ SHIFT IN GENDER ROLES9/ FLUID FAMILIES10/ CHANGING PATTERNS IN THE WORLD OF WORK Mgr. Michaela KlírováV 3 HODINOVÉM JAZYKOVÉM BLOKU BUDEME PRAVIDELNĚ:(i) krátce opakovat slovní zásobu a ustálené slovní vazby, terminologii + věnovat se domácímu úkolu;(ii) společně se zabývat jedním z témat curricula; budeme pracovat s texty a cvičeními i na skupinových projektech;(iii) společně uzavřeme seminář prezentacemi výsledků práce v hodině a chvílí na zamyšlení.Curriculum 2015-16: k tématům, kterými se budeme společně v hodinách zabývat, patří např.: Sociological Imagination, Culture and Human Behaviour, Young and Old, Men and Women, Globalisation, Deviance, Environmental Issues, Individual Reading and Research. 

Literatura

Studijní materiály a didaktizované texty k daným tématům budou pro registrované studenty v průběhu kurzu vždy včas k dispozici.Vyučující přinesou pracovní listy na seminář, poté budou k dispozici na SIS (Mgr. Štěpánková) a v MOODLE (Mgr. Klírová).Materiály slouží výhradně ke studijním účelům pro zapsané posluchače kurzu Angličtina pro sociology I. a nejsou určeny k dalšímu šíření.Užitečné odkazy:http://englishforuniversity.com/http://www.academicenglishuk.com/http://www.uefap.com/http://www.phrasebank.manchester.ac.uk/www.bbc.news.co.uk, www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglishhttp://www.socscidiss.bham.ac.uk/ (Companion for Undergraduate Dissertations (Sociology, Anthropology, Politics, Social Policy, Social Work and Criminology), "A survival guide to coping with your dissertation")Slovníky:http://dictionary.cambridge.org/http://www.oxfordlearnersdictionaries.com/http://www.collinsdictionary.com/dictionary/englishhttp://dictionary.reference.com/http://oxforddictionary.so8848.com/ (Online OXFORD Collocation Dictionary of English)Jazykové příručky:Hewings, M. (2009): Advanced Grammar in Use (second edition), CUP.Vince, M. (2003): Advanced Language Practice with key, Macmillan Publishers Limited.Hewings, M., Thaine, C. (2012): Cambridge Academic English Advanced. CUP.McCarthy, M., O´Dell, F. (2008) : Academic Vocabulary in Use. CUP.Swan, M. (2005): Practical English Usage, 3rd ed, OUP.Jazykové korpusy:http://corpus.byu.edu/coca

Požadavky

Mgr. Dagmar ŠtěpánkováAktivní účast (i), pravidelné úkoly(ii), pět průběžných testů (iii), prezentace projektu (iv) a zápočtový test (v).i - iv tvoří 50% celkového hodnocení, druhých 50% připadá na zápočtový test. K udělení zápočtu student musí získat 65%.Materiály a handouty budou pravidelně ukládány v souborech předmětu na SISu.Docházka je povinná, tolerují se tři absence.  Mgr. Michaela KlírováUdělení zápočtu je výsledkem průběžného a formálního hodnocení (jinými slovy: je dáno jak hodnocením práce v hodinách, tak úspěšností v zápočtovém testu).Student musí získat alespoň 65% napříč průběžným a formálním hodnocením.PŘI ZÁPOČTOVÉM HODNOCENÍ BUDE BRÁN ZŘETEL NA:(i) kvalitu prezentací (skupinových projektů)(ii) docházku a aktivní účast v hodinách(iii) úroveň domácí přípravy (pravidelné 2-minute talks, shrnutí, tematické glosáře, reflexe, on-line portfolio) + sebehodnocení(iv) test v délce 1 hodiny na konci zimního semestru: (100 bodů, 60% = úspěšné splnění)(i) + (ii) + (iii): 50% výsledného skóre (průběžné hodnocení)(iv): 50% výsledného skóre (formální hodnocení)Účast na hodinách je povinná (tolerují se dvě absence). V případě nepřítomnosti je na odpovědnosti studenta, aby si zmeškanou látku doplnil a sledoval aktuální informace. Předepsané studijní povinnosti je třeba plnit ke stanovenému datu.

Garant

Mgr. Dagmar ŠtěpánkováMgr. Michaela Klírová, M.Phil.

Vyučující

Mgr. Michaela Klírová, M.Phil.Mgr. Dagmar Štěpánková