Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Angličtina pro IMS I (JLB007)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JLB007 - Angličtina pro IMS I, Fakulta sociálních věd, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je překlenout propast mezi středoškolskou obecnou angličtinou a potřebami studenta FSV. Po absolvování kurzu by student měl být schopen sledovat odborné přednášky v angličtině doma i v zahraničí, diskutovat se zahraničními studenty, obhájit své názory a účastnit se zahraničních stáží.

Sylabus

Motto našich hodin: "Expecting more, demanding high."Každý týden se budeme věnovat jednomu tématu z oblasti mezinárodních vztahů a to čtením tématicky zaměřených textů a vyplňováním tématicky zaměřených cvičení. Články studentům poslouží k rozšíření slovní zásoby; čtení článků je určeno pro samostudium. Studenti budou vyzváni k tomu, aby je vlastními slovy shrnuli a poté vyjádřili svůj názor na danou tématiku. Názor si musí obhájit. Veškeré potřebné články budou k dispozici na SIS. Je povinností každého studenta si tyto články okopírovat před začátkem hodiny. Za účelem zpestření diskuzí mohou být studentům přidělena témata na krátkou prezentaci. Zadaná gramatická cvičení jsou určena pro domácí přípravu.Materiály poskytnuté studentům a používané při výuce slouží výhradně ke studijním účelům pro zapsané posluchače kurzu Angličtina pro IMS I. Nejsou určeny k dalšímu šíření. Tématické okruhy:Human Rights, International conflicts, Globalisation, Sustainable Development, Terrorism, World Leaders, Poverty, Energy security, ImmigrationPředpokládaný termín pro mid term test  je polovina listopadu (bude potvrzen mailem)Průvodce pro chvíle samostudia: http://kjp.fsv.cuni.cz/KJPFSV-51.html    

Literatura

POVINNÁ LITERATURA:Sada novinových článků k dispozici na SIS  DOPORUČENÁ LITERATURAMcCarthy, M., O´Dell, F. (2008) : Academic Vocabulary in Use. CUP. PRO POTŘEBY ZOPAKOVÁNÍ GRAMATICKÝCH STRUKTUR:Paterson, K., Wedge, R. (2013): Oxford Grammar for EAP. OUP.Martin Hewings: Advanced Grammar in Use (with answers edition), CUPSwan, M. (2005): Practical English Usage, 3rd ed, OUPOxenden, C: New English File Upper-Intermediate, OUP NOVINY: The Prague Post, The Economist, The New York Times, The Guardian WEBSITES:http://www.drudgereport.com/http://www2.etown.edu/vl/http://www.bbc.co.uk/http://nationalgeographic.com/http://www.foreignpolicy.com/http://www.nytimes.com/www.cnn.comhttp://www.economist.com/http://www.worldnews.com/www.ft.comwww.dictionary.com ONLINE COURSES:http://kjp.fsv.cuni.cz/KJPFSV-14.html 

Požadavky

PODMÍNKY K ZÍSKÁNÍ ZÁPOČTU: 1.Pro studenty pravidleně navštěvující semináře (max. 3 absence za semestr): dva písemné testy v průběhu zimního semestru (cvičení ve formě: multiple-choice, gap-filling, word formation, matching, True and False, grammar exercises, stručné vyjádření na dané téma v rozsahu 100 slov). Data budou oznámena hromadným emailem. Testy budou založeny na vybraných novinových článcích a znalostech získaných při práci s doplňkovýcmi materiály (poslech, diskuse apod.). V polovině semestru se bude psát test zaměřený na novinové články 1-5 (mid-term test) (viz soubory) a druhý test- credit test se soustřeďuje na novinové články 6-10 Oba testy budou také pokrývat doplňkové materiály a a gramatická cvičení podle R.Murphy: English Grammar In Use (Units 1-90)-všechny časy, modální slovesa, podmínkové věty, trpný rod aj. Studenti mají pouze jeden pokus. Pro úspěšné splnění mid-termu a zápočtového testu je třeba dosáhnout 70% správných odpovědí z celkem 50 bodů. Časový limit testu je 45 min. 2.Pro studenty pravidelně nenavštěvující semináře  (více naž 3 absence za semestr) a také studenty pravidelně navštěvující semináře,kteří nesplní podmínku k zápočtu uvedenou v 1.bodu, tj. jeden z testů neudělají (tj. absence při psaní obou testů či pouze jednoho z nich nebo nedosáhnou požadované úrovně apod.), budou psát komplexní test (complex test) ve zkouškovém období.Test bude v rozsahu 75 bodů a bude třeba dosáhnout 70% úspěšných odpovědí.Test je založen na všech materiálech výše zmíněných. Studenti mají 2 pokusy. Časový limit testu je 60 min.3. Připravená skupinová aktivita předvedená ve VYUČOVACÍ HODINĚ (nejedná se o prezentaci). Všichni studenti (ve trojicích) jsou povinni kontaktovat vyučujícího do konce října  a  zapsat se na termín pro předvedení této aktivity v hodině. Podrobnější instrukce k této aktivitě poskyne vyučující. 4.Účast na hodinách se doporučuje, ale není podmínkou k získání zápočtu. Studenti mohou vynechat max. 3 semináře. Pokud bude absence vyšší, studenti mají povinnost: a/dvě shrnutí probíraných textů v rozsahu 400 slov celkem. Termín pro odvezdání písemné práce je 5.1.2014. b/ připravit jako jednotlivec  aktivitu pro ostatní studenty (viz. bod 3)  a prezentovat ji na semináři v  dohodnutém termínu  s vyučujícím. 5.Čestnost: Mravní integrita je nepostradatelnou součástí tohoto kurzu. Během testů není dovoleno používat knihy, poznámky, mobilní telefony nebo jakékoliv jiné materiály. V případě porušení této dohody bude student z testu diskvalifikován.6.Získání zápočtu je podmínkou k zapsání do kurzu JLB008. V SIS v položce Soubory (nejprve se přihlašte do SIS systému, klikněte na Předměty, zadejte správný kód předmětu a na horní okrové liště se objeví volba Soubory) jsou k nahlédnutí vzory mid-term testu, zápočtového testu a komplexního testu, podkladové články a rovněž další užitečné materiály.

Garant

Mgr. Iva Stružková

Vyučující

Mgr. Iva Stružková