Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina odborná II (JLB014)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JLB014 - Němčina odborná II, Fakulta sociálních věd, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

To develop students' communicative skills with the use of materials connected with their subject of study.

Sylabus

Témata budou odrážet aktuální události evropského dění a seznámí studenta s historií a reáliemi Švýcarska. Budou však také přizpůsobena zájmu studentů a složení skupiny z jednotlivých oborů.Témata probíraná v LS 2014:-        Olympische Winterspiele in Sotschi-        Krise in der Ukraine-        Stationen der deutschen Geschichte - Deutschlands Nachkriegsjahre bis zur Wiedervereinigung-        Deutschsprachige Schweiz-        Kulturelle Aspekte der deutschsprachigen Länder - Feste und Feiertage-        Deutsche Filmlandschaft - Deutsches Kino des 21.Jahrhunderts Pokročilá gramatika úrovně B2 a C1Gramatika probíraná v LS 2013 a 2014:-        Nominalisierung und Verbalisierung-        Funktionsverbgefüge-        Präfixverben  Kurz má zřízen společnou mailovou schránku. 

Literatura

Vyučující poskytuje studentům vlastní materiály vycházející z různých zdrojů

Požadavky

 - závěrečný test zaměřený na zvládnutí slovní zásoby k probíraným tématickým okruhům, probíraných gramatických struktur a porozumění čtenému odbornému textu, příp. argumentace a vyjádření názoru k tématu. Délka testu max. 90 min. - minimální požadovaná úspěšnost 70% - max. počet 80 bodů. - esej k vybranému odbornému tématu v rozsahu minimálně 400 slov nebo prezentace vybraného tématu v rozsahu 10 minut v semináři- aktivní účast v semináři (studenti, kteří nebudou pravidelně docházet, si mezi esejí a prezentací nevolí, ale vypracují obojí)Pokyny k eseji a prezentacím najdete ve společné mailové schránce kurzu.

Garant

Mgr. Dagmar Křenková, Ph.D.