Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina pro ekonomy vyšší I (JLB017)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JLB017 - Němčina pro ekonomy vyšší I, Fakulta sociálních věd, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Orientace v psaných odborných textech, zdokonalování porozumění mluvenému slovu (aktuální odborné komentáře z oblasti hospodářské němčiny), zlepšení komunikačních dovedností, rozšíření slovní zásoby na úrovni B2/C1 dle Evropského referenčního rámce pro jazyk. vzdělávání.

Sylabus

Témata kurzu závisí na aktuální situaci ve světovém hospodářství. Např.:1. Job - Karriere2. Armut, Niedriglöhne und Mindestlöhne3. Globalisierung 4. Logistik und Verkehr 5. Ökologie 6. Energiewirtschaft7. EU8. Rechtsformen der Unternehmen 

Literatura

Učebnice:R.Buhlmann, A.Fearns, E.Leimbacher: Wirtschaftsdeutsch von A-ZH.Baběradová: Fachsprache Deutsch - FinanzenM.Perlmann-Balme, S.Schwalb, D.Weers: em neu 2008, Abschlusskurs (Kursbuch)J.Orth-Chambah, M.Perlmann-Balme, S.Schwalb: em neu 2008, Abschlusskurs (Arbeitsbuch)V.Höppnerová: Wirtschaftsdeutsch für FortgeschritteneIva Michňová: Business DeutschIva Michňová: Deutsch im Beruf 1Josef Wergen, Annette Wörner: Obchodní korespondence a komunikaceNoviny MarktMateriály poskytnuté studentům a používané při výuce slouží výhradně ke studijním účelům pro zapsané posluchače kurzu Němčina pro ekonomy. Nejsou určeny k dalšímu šíření.

Požadavky

Požadavky k zápočtu: Jeden komplexní test ve zkouškovém období, který je koncipován na cca 80 bodů a trvá 1 hodinu. Pro úspěšné splnění zápočtu je v testu třeba dosáhnout min.65% správných odpovědí. Tento test mohou studenti opakovat 2x, čili mají celkem 3 pokusy. Aktivní účast na hodinách je velmi dobrým předpokladem pro úspěšné složení zápočtového testu, a proto se doporučuje. Získání zápočtu je podmínkou k zapsání do kurzu JLB 018.

Garant

Ing. Regina Faltýnová

Vyučující

Ing. Regina Faltýnová