Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina I (JLB033)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JLB033 - Němčina I, Fakulta sociálních věd, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurz je zaměřen na prohloubení znalostí obecného jazyka. Důraz bude kladen na zlepšení komunikativních dovedností, prohloubení gramatiky, porozumění čtenému a slyšenému textu z oblasti akademické slovní zásoby, reálií a tématických okruhů relevantních pro středně pokročilou jazykovou úroveň. Absolvování kurzu by mělo v případě následného studijního pobytu ulehčit studentovi orientaci v německém akademickém prostředí. Studenti by si měli upevnit jazykové dovednosti na úrovni B1 a směřovat k dosažení úrovně B2 Evropského referenčního rámce.

Sylabus

Probíraná témata:1. Studium2. Wohnen3. Reisen4. Leben im fremden Land5. Studentische FreizeitDalší témata budou přizpůsobena zájmu studentů.Průřez gramatikou:Perfektum a préteritum silných a smíšených slovesPředložkySpojky vedlejších větSpojky souřadící

Literatura

Podkladem pro výuku není žádná konkrétní učebnice, ale vyučující poskytuje studentům vlastní materiály, vycházející ze zdrojů učebnicových a internetových:např.Kuhn C. a kol.: Studio d B1. Fraus/Cornelsen 2008.Koithan, U. a kol.: Aspekte B1+. Langenscheidt 2007.Koithan, U. a kol.: Aspekte B2. Langenscheidt 2008.Sander, I.: Mittelpunkt neu B2. Klett 2013.Braun, B. a kol.: Mittelpunkt neu B1+. Klett 2014. Gramatiky:Dinsel, S./Geiger, S.: Großes Übungsbuch der Grammatik A2-B2. Hueber Verlag Ismaning 2009.Buscha, A.: B Grammatik. Schubert-Verlag 2011.  K prohloubení jednotlivých dovedností doporučuji interaktivní cvičení s okamžitou kontrolou správnosti: www.iik.de - online cvičení k jednotlivým gramatickým jevům a tématické slovní zásobě, slovní hry www.ralf-kinas.de - gramatika, porozumění čtenému textu, slovní zásoba, křížovky a kvízy www.schubert-verlag.de - gramatická cvičení a testy pro úrovně A1-C2 http://www.dlc.fi/~michi/uebungen/anfang.htm - sekce gramatiky, reálií, komunikativních situací; tématická slovní zásoba www.hueber.de - doprovodná online cvičení k učebnicím nakladatelství Hueber Materiály poskytnuté studentům a používané při výuce slouží výhradně ke studijním účelům. Nejsou určeny k dalšímu šíření.

Požadavky

Podmínky splnění zápočtu: - aktivní účast v hodinách (studenti, kteří nebudou semináře pravidelně navštěvovat, odevzdají esej o minimálním rozsahu 300 slov na dané téma a krátce o ní pohovoří s vyučujícím) - test zaměřený na zvládnutí gramatiky, slovní zásoby k probíraným tématickým okruhům, porozumění čtenému či slyšenému textu, krátkou argumentaci a vyjádření názoru (120 slov). Délka testu 60 min - požadovaná min. úspěšnost 65% - max. počet 65 bodů (studenti maji možnost získat na základě splnění nepovinných rozšiřujících domácích úkolů bonusové body, které budou při včasném odevzdání připočteny k bodům dosaženým v testu)

Garant

Ing. Regina FaltýnováMgr. Dagmar Křenková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Regina FaltýnováMgr. Dagmar Křenková, Ph.D.