Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Francouzština II (JLB036)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JLB036 - Francouzština II, Fakulta sociálních věd, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cíl kurzu je stejný jako v ZS, protože jde o kontinuální práci. * naučit se do hloubky rozumět kratšímu publicistickému či odbornému článku, umět postihnout, co je "za textem"* být schopen sepsat kratší résumé, shrnout obsah článku ústně, diskutovat o něm a podat vlastní komentář* zlepšit svoje komunikační schopnosti a získat větší jistotu při mluvení* sestavit curriculum vitae a motivační dopis pro daný účel (např. žádost o stáž či o práci)* upevnit si složitější gramatické i lexikální struktury, na něž bude během LS upřena hlavní pozornost * naučit se uvažovat o gramatických jevech v rámci textu a umět samostatně vyvodit gramatické pravidlo či zákonitostV obecnější rovině by se student měl po absolvování kurzu přiblížit úrovni B1+, B2 podle ERR.

Sylabus

Tematické okruhy:LE MONDE DU POUVOIRMEDIAS ET TECHNOLOGIES NOUVELLESETRE BEAU ET SAIN: POINT DE VUE SOCIOLOGIQUE Gramatické okruhy:LE SUBJONCTIF PRÉSENT ET PASSÉLES PRONOMSLES TEMPS DU PASSÉ Přehled o tom, co bylo v jednotlivých kurzech probráno a co je třeba si připravit na příště najdete podle aktuálního data zde v souborech. 

Literatura

Pro práci v hodině je vhodné mít kapesní slovník slovníky:Dictionnaire Le RobertVelký francouzsko-český slovník, Academia 1992Česko-francouzský slovník, SPN 1987Velký slovník francouzsko-český, česko-francouzský, Lingea 2007Praktický slovník francouzsko-český, česko-francouzský, Leda 1998Francouzsko-český, česko-francouzský slovník, KPS Fragment Učebnice a gramatiky:Francouzská mluvnice, Fraus 2001Cvičebnice francouzské gramatiky, Zettlová, Baudinet, Polyglot 1997Mluvená francouzština pro středně pokročilé, Pravdová, pravda, Rejtharová, Academia 1997Édito, Heu, Mabilat, Didier 2006Libre échange 3, Didier 1993, Fraus 1995Vocabulaire progressif du français, niveau intermédiaier et avancé, Cle International 1999, 2008Les exercices de grammaire B1, B2, HachetteConnexions A2/B1, Didier 2004Grammaire progressive du Français /Niveau intermédiaire (Maia Grégoire, Odile Thiévenaz ; Cle International, Paris 2003) Guide de la vie quotidienne (François Chauve, Jacques Huguenin ; France Loisir 2002) Toute la conjugaison (Bénédicte Gaillard, Jean-Pierre Colignon ; chez Albin Michel ; Magnard et Dicos d'or 2005) Toute la grammaire (Bénédicte Gaillard, Jean-Pierre Colignon ; Albin Michel ; Magnard et Dicos d'or 2005) Toute l'orthographe (Bénédicte Gaillard, Jean-Pierre Colignon ; Albin Michel ; Magnard et Dicos d'or 2005) BLED - Les 50 regles d'or de l'orthographe (Daniel Berlion ; Hachette Livre 2005) Dictionnaire des expressions nées de l'histoire (Gilles Henry ; Librairie Jules Tallandier, 1992) adresy renomovaných . fr. pedag. nakl.: www.cle-inter.com, www.fle.hachette-livre.fr, www.hatierint.fr, www.larousse.fr, www.pug.fr.Ve Štěpánské 35 naleznete Francouzský institut s knihkupectvím a mediatékou.Materiály poskytnuté studentům a používané při výuce slouží výhradně ke studijném účelům pro zapsané posluchače kurzu Francouzština a nejsou určeny k dalšímu šíření. 

Požadavky

 Účast na kurzu není nutná pro ty, kteří zvládnou látku v plném rozsahu nastudovat doma (je třeba domluvit se ústně s vyučujícícm hned na začátku LS na všech podmínkách!). Materiály budou pravidelně vyvěšoványzde v sylabu / viz soubory/ U těch, kteří se rozhodnou kurz navštěvovat je pravidelná účast povinná. K získání zápočtu za ZS je třeba: pravidelná docházka (80%, povoleny max. 3 absence): 10 bodů aktivní účast v hodinách: 0-10 bodůkrátká prezentace 3-5 minut (související s probíranými tématy): 10 bodůkomentář nebo resumé filmu (A4, odevzdané ve vytištěné podobě před koncem výuky v LS): 20 bodůúspěšně (min. na 70%) napsané 2 gr.-lex. testy (ze 3 testů v průběhu ZS, z důvodů organizace výuky lze psát pouze v 1 stanovený termín): celkem 50 bodů  nebo závěrečný gramaticko-lexikální test (100 bodů, 60 minut, minimálně na 70%, píše se hned po skončení vánočních prázdnin) + ústní zkouška z probraných tématTestuje a zkouší se výhradně látka probíraná v kurzech. Proto je nutné průběžně si stahovat všechny materiály (viz soubory zde) a systematicky si je uspořádávat!  

Garant

PhDr. Lada Bosáková, Ph.D.PhDr. Milena Dundrová, Ph.D.