Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Španělština I (JLB041)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JLB041 - Španělština I, Fakulta sociálních věd, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je zkonsolidovat a prohloubit znalosti gramatiky a slovní zásoby tvořivým způsobem tak, aby student byl schopen aktivní produkce. Zároveň by měl být schopen přečíst a reprodukovat delší texty.

Sylabus

Lekce 12. - 16.+ Repaso II (Učebnice současné španělštiny - 1. díl).Tematické okruhy: město a dopravaškola a studiumzdraví a nemocepsaní dopisuinterkulturní rozdíly (Latinská Amerika).Gramatika: jednoduchý minulý čas, imperfektum, podmiňovací způsob, souslednost časová v indikativu, subjuntiv přítomného času, kladný a záporný rozkaz.Materiály poskytnuté studentům a používané při výuce slouží výhradně ke studijním účelům pro zapsané posluchače kurzu Španělština I. Nejsou určeny k dalšímu šíření.

Literatura

Literatura Povinná literatura: Macíková, O. - Mlýnková, L.: Učebnice současné španělštiny -1. díl. Brno, CPress 2006 doplňkové materiály poskytnuté vyučujícím Doporučená literatura: Macíková, O. - Mlýnková, L.: Velká španělská gramatika. Brno, Cpress 2010Králová - Dubský - Báez: Moderní gramatika španělštiny. Plzeň, Fraus 1999 Krbcová: Ejercicios y soluciones. Plzeň, Fraus 1999 Carrasco - Solé: Reálie španělsky mluvících zemí. Plzeň, Fraus 1997 Fenclová - Solé - Carrasco: Literatura španělsky mluvících zemí. Plzeň, Fraus 2000 Materiály poskytnuté studentům a používané při výuce slouží výhradně ke studijním účelům pro zapsané posluchače kurzu Španělština I. Nejsou určeny k dalšímu šíření. www.elpais.eswww.elmundo.eswww.abc.eswww.cervantes.eswww.rae.eswww.donquijote.org/spanishlanguage/www.donquijote.org/pdd/www.donquijote.org/lessons/www.donquijote.org/spanishlanguage/verbs/www.donquijote.org/spanishlanguage/literature/www.donquijote.org/spanishlanguage/chistes/www.donquijote.org/spanishlanguage/games/

Požadavky

Podmínky k získání zápočtu: aktivní účast na hodině a odevzdání eseje o min. rozsahu 300 slov 2 písemné testy (2x50bodů) z probrané látky (gramatická cvičení, aktivní a pasivní překlad a odpovědi na otázky), z každého testu je nutné získat min. 32 bodů,tj. 65%, při testu nelze používat slovník ani jiné pomůcky, časový limit je 45 minut Ukázka zápočtového testu: viz přiložený soubor.

Garant

PhDr. Ludmila Mlýnková

Vyučující

PhDr. Ludmila Mlýnková