Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Španělština II (JLB042)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JLB042 - Španělština II, Fakulta sociálních věd, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je prohloubit znalost gramatických struktur a dosáhnout toho, že se student bez problému zorientuje v jakékoliv situaci. Student by měl během semestru přečíst souvislé delší texty ve španělštině, a to i odborného rázu, a reprodukovat je jak ústně, tak písemně. Součástí rozvíjení vyjadřovacích schopností je prezentace aktuality.

Sylabus

Lekce 17 - Repaso III (Učebnice současné španělštiny - 1. díl)Tematické okruhy: sportkulturazábava a volný časdomovcestováníživotopis a motivační dopisPraha a Česká republikaGramatika: předpřítomný čas, předminulý čas, subjuntiv přítomný po spojkách aby, ať; předložkové vazby s infinitivem, trpný rod.Materiály poskytnuté studentům a používané při výuce slouží výhradně ke studijním účelům pro zapsané posluchače kurzu Španělština II. Nejsou určeny k dalšímu šíření.

Literatura

Povinná literatura: Macíková, O. - Mlýnková, L.: Učebnice současné španělštiny, 1. díl. Brno, CPress 2006 doplňkové materiály poskytnuté vyučujícímDoporučená literatura: Macíková, O. - Mlýnková, L.: Velká španělská gramatika. Brno, Cpress 2010Králová - Dubský - Báez: Moderní gramatika španělštiny. Plzeň, Fraus 1999 Krbcová: Ejercicios y soluciones. Plzeň, Fraus 1999 Carrasco - Solé: Reálie španělsky mluvících zemí. Plzeň, Fraus 1997 Fenclová - Solé - Carrasco: Literatura španělsky mluvících zemí. Plzeň, Fraus 2000 Materiály poskytnuté studentům a používané při výuce slouží výhradně ke studijním účelům pro zapsané posluchače kurzu Španělština II. Nejsou určeny k dalšímu šíření. www.elpais.eswww.elmundo.eswww.abc.eswww.cervantes.eswww.rae.eswww.donquijote.org/spanishlanguage/www.donquijote.org/pdd/www.donquijote.org/lessons/www.donquijote.org/spanishlanguage/verbs/www.donquijote.org/spanishlanguage/literature/www.donquijote.org/spanishlanguage/chistes/www.donquijote.org/spanishlanguage/games/

Požadavky

Podmínky k získání klasifikovaného zápočtu: aktivní účast na hodině prezentace na dané téma (5 minut) 2 písemné testy (2x50bodů) z probrané látky (gramatická cvičení, aktivní a pasivní překlad a odpovědi na otázky), z každého testu je nutné získat min. 32 bodů,tj. 65%, při testu nelze používat slovník ani jiné pomůcky, časový limit je 45 minut Při ústní zkoušce je prověřována znalost slovní zásoby týkající se probíraných témat během zimního i letního semestru a schopnost samostatné aktivní produkce. Ukázka zápočtového testu: http://samba.fsv.cuni.cz/~mlynkova

Garant

PhDr. Ludmila Mlýnková