Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Angličtina pro sociální vědy II (JLB054)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JLB054 - Angličtina pro sociální vědy II, Fakulta sociálních věd, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Upevnit gramatické znalosti ze střední školy a představit pokročilejší slovní zásobu, kterou budou studenti FSV potřebovat pro úspěšné absolvování odborných jazykových kurzů. Rozvíjet akademické dovednosti v mluveném i psaném projevu - příprava na ústní prezentaci a pracovní pohovor (nejnovější prezentační metody, použití pokročilejších spojovacích výrazů),  formální jazykové prvky při psaní anotace seminární práce, motivačního dopisu a strukturovaného životopisu.

Sylabus

Sylabus kurzu Mgr. Klírové (pondělí 8.20 - 10.20, Jinonice, učebna 4019)Seminář nabízí práci na rozvoji:- komunikativní schopnosti,- rozšíření slovní zásoby v oblastech profesionálního zájmu studentů sociologie, mediálních studií a žurnalistiky,- základních akademických jazykových dovedností (např. shrnutí populárně odborného textu, výstavba odstavce, prezentační dovednosti),- i těch ryze praktických (např. styl formálního emailu, kooperace ad.).Témata, která k výše uvedenému použijeme, přinášejí do semináře primárně studenti podle svých zájmů a potřeb.  Sylabus kurzu Mgr Proškové (pondělí 8.20 - 10.20, Hollar, učebna 11)Aktuální společensko-politické dění - důraz na budování odborné slovní zásoby, použití vhodných gramatických struktur a správné výslovnosti.Tématické okruhy: lidská práva, svoboda projevu, válka a mír, mezinárodní vztahy, diplomacie, ekonomika ...Gramatika: kondicionály, gerundium a infinitiv, člen určitý, neurčitý a nulový, počitatelnost a nepočitatelnost, přací a účelové věty, vztažná zájmena; výslovnost.Akademické dovednosti v písemném i psaném projevu: zásady akademického psaní, psaní anotace, akademická ústní prezentace, formální debata.

Literatura

Materiály poskytnuté studentům a používané při výuce slouží výhradně ke studijním účelům pro zapsané posluchače kurzu Angličtina pro sociální vědy II. Nejsou určeny k dalšímu šíření.Doporučená literatura a internetové zdroje:www.oup.com/elt/englishfile/upper-intermediateR. Murphy: English Grammar in Usewww.bbc.co.ukwww.cnn.comwww.thetimes.co.ukwww.usatoday.comwww.dictionary.comA brief self-study guidebook http://kjp.fsv.cuni.cz/KJPFSV-58.htmlhttp://dictionary.cambridge.org/Aardvark’s EFL Resources:http://www.englishforum.com/00/Audio and video files organized by a level of difficulty and covering a wide array of life skillsGrammar:http://englishpage.comhttp://englisch-hilfen.de

Požadavky

Mgr. Michaela Klírová, M.Phil.:Udělení zápočtu je výsledkem průběžného a formálního hodnocení (jinými slovy: je dáno jak hodnocením práce v hodinách, tak úspěšností v závěrečném testu).PŘI ZÁVĚREČNÉM HODNOCENÍ BUDE BRÁN ZŘETEL NA:(i) aktivní účast v hodinách a docházku,(ii) skupinové prezentace projektu,(iii) úroveň portfolia (strukturovaného deníku),(iv) kvalitu odevzdaných písemných prací a domácích úkolů,(v) sebehodnocení,(vi) test v délce 1 hodiny na konci zimního i letního semestru: (100 bodů, 60% = úspěšné splnění, DOBŘE: 60-70 / VELMI DOBŘE: 71-84 / VÝBORNĚ: 85 - 100)(i) + (ii) + (iii) + (iv) + (v): 50% výsledné známky (průběžné hodnocení)(vi): 50% výsledné známky (formální hodnocení)Účast na hodinách je povinná. V případě nepřítomnosti je třeba kontaktovat vyučující (e-mailem, případně osobně či telefonicky v konzultačních hodinách). Mgr. Alena Prošková:Ústní prezentace - povinností studenta je navrhnout téma i termín, připravit  prezentaci v souladu se všemi pokyny a doporučeními a přednést v semináři v průběhu semestru.1 písemný kontrolní test v polovině LS ověřující lexikální a gramatickou látku, čtení a poslech s porozuměním. 60 bodů, 60 minut, úspěšné splnění 65%1 písemný konsolidační test na konci LS ověřující látku z obou semestrů, poslech s porozuměním a kratší formální písemný útvar. 80 bodů, 80 minut, úspěšné splnění 70%Účast na hodinách je povinná, tolerují se nejvýše 4 absence během semestru. Při delší či častější nepřítomnosti je třeba kontaktovat vyučující (emailem, případně osobně či telefonicky v konzultačních hodinách).

Garant

Mgr. Dagmar ŠtěpánkováMgr. Alena Prošková