Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Česká republika v integračních procesech (JMB533)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JMB533 - Česká republika v integračních procesech, Fakulta sociálních věd, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je obeznámit studenty se základními aktéry a procesními postupy určujícími chování České republiky v Evropské unii.Důraz je kladen na: a) rozlišení pravidel chování v odlišných fázích české participace na integračním procesu (formování pozice - vyjednávání - implementace)                              b) napětí mezi formálními a neformálními pravidly, včetně řešení neočekávaných a krizových situací.  

Sylabus

Studenti musí vypracovat práci v rozsahu 10 NS (+/-10%) analyzujícící chování České republiky ve vztahu ke konkrétní unijní normě, programu nebo iniciativě, která byla zahájena po květnu 2004 (tj. po českém vstupu do EU) a která je již ve fázi implementace (tj. nesmí jít o normu, program nebo iniciativu, která se teprve projednává na unijní úrovni či o které se teprve uvažuje). Práce musí pokrývat všechny tři fáze české participace - tj. formování české pozice, české chování v unijních institucích při vyjednávání a následnou implementaci v České republice (včetně případné soudní dohry).Lhůty:5.prosinec 2014 - navržení tématu ke schválení přednášejícím (pomocí emailu)30.leden 2015 - odevzdání práce (ve formátu pdf, zaslat emailem s jasným označením v názvu emailu i názvu přiloženého pdf souboru - název pdf souboru musí obsahovat jméno studenta)6.únor 2015 -   opožděné odevzdání práce (práce bude akcepována, ale opožděné odevzdání způsobuje snížení hodnocení o jeden stupeň)Práce odevzadané po 6.únoru 2015nebudou považovány za splnění podmínky zakončení předmětu.

Garant

prof. JUDr. PhDr. Ivo Šlosarčík, LL.M., PhD.

Vyučující

prof. JUDr. PhDr. Ivo Šlosarčík, LL.M., PhD.