Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bakalářský seminář pro česko-německá studia II. (JMBZ231)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JMBZ231 - Bakalářský seminář pro česko-německá studia II., Fakulta sociálních věd, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

charakteristika studijních požadavků:Výsledkem semináře bude odevzdání cca 20 stránkové "předbakalářské" práce v češtině. Výsledná známka bude složena z ohodnocení práce, práce na semináři (diskuze k představovaným textům a jejich oponentura) a případně domácího úkolu.

Sylabus

1. Úvodní hodina, seznámení se strukturou předmětu2. Diskuze nad termíny a metodologií3. Test ze základních pojmů vztahujícím se k odbornému textu dle knihy doc. Šanderové4. Exkurze5. Prezentace postupu prací I.6. Prezentace postupu prací II.7. Prezentace postupu prací III.8. Prezentace postupu prací IV.9. Závěrečná diskuze Kreditní ohodnocení jednotlivých typů studijních činností: (1 ETCS = 25 hod.)účast na semináři                   18přípravná četba                      29příprava textů (10 stran) k prezentaci                                           30písemné oponentury              18seminární ("předbakalářská") práce 20 stran                                           30

Literatura

Povinná literatura:Šanderová, Jadwiga: Jak číst a psát odborný text ve společenských vědách, Praha 2005, ISBN 80-86429-40-7, 209 s.

Garant

PhDr. Tomáš Nigrin, Ph.D.