Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomový seminář II (JMM044)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JMM044 - Diplomový seminář II, Fakulta sociálních věd, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Tento předmět si klade za cíl napomoci studujícím vyřešit praktické i teoretické otázky,  spojené s formulací výzkumných cílů, s heuristickou resp. výzkumnou fází jejich témat diplomových prací, interpretací získaných poznatků a s vlastním psaním jejich magisterských prací na oboru Německá a rakouská studia IMS UK FSV.

Sylabus

 V jednotlivých hodinách probíhá prezentace zpracovávaných témat a diskuze k nim. Vedoucí diplomového semináře určují pořadí prezentací na počátku každého semestru, respektive akademického roku.Referát (maximálně 20 min.) informuje o tématu, tezi, literatuře, popř. pramenech, hlavní argumentaci a výsledcích práce. Referent připraví na hodinu jednostránkový handout. Kreditní ohodnocení kurzu

Literatura

Dunleavy, Patrick: Authoring a PhD : how to plan, draft, write, and finish a doctoral thesis or dissertation. Houndmills: Palgrave Macmillan, 2003.Spousta, Vladimír: Vádémékum autora odborné a vědecké práce humanitního a sociálního zaměření. Brno: Akademické nakladatelství CERM, 2009.Šanderová, Jadwiga: Jak číst a psát odborný text ve společenských vědách. Několik zásad pro začátečníky. Praha:SLON 2009.Drulák, Petr: Jak zkoumat politiku. Kvalitativní metodologie v politologii a mezinárodních vztazích. Praha: Portál 2008.Grix, Jonathan: Approaches to the study of contemporary Germany : research methodologies in German studies, Birmingham : University of Birmingham Press, 2002.Eibach, Joachim - Lottes, Günther (eds.): Kompass der Geschichtswissenschaft. Ein Handbuch. Göttingen: Vandenhoeck & Ruprecht, 2. vyd. 2006Cornelissen, Christoph (ed.): Geschichtswissenschaften: eine Einführung, Frankfurt am Main : Fischer Taschenbuch, 2000.

Požadavky

Aktivní účast na výuce, prezentace připravovaného tématu a odevzdání tezí diplomových prací.

Garant

PhDr. Miroslav Kunštát, Ph.D.doc. PhDr. Ota Konrád, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Ota Konrád, Ph.D.PhDr. Miroslav Kunštát, Ph.D.