Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomový seminář III (JMM045)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JMM045 - Diplomový seminář III, Fakulta sociálních věd, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Tento předmět si klade za cíl napomoci studujícím vyřešit praktické i teoretické otázky,  spojené s psaním magisterských prací na oboru Německá a rakouská studia IMS UK FSV.

Sylabus

V jednotlivých hodinách probíhá prezentace zpracovávaných témat a diskuze k nim. Vedoucí diplomového semináře určují pořadí prezentací na počátku každého semestru, respektive akademického roku.Referent pošle nejpozději do pondělí v týdnu, kdy referuje, dosud zpracovanou část práce na emaily: konradsv.cuni.cz, resp.  miroslav.kunstat@post.cz.Referát (maximálně 20 min.) informuje o tématu, tezi, literatuře, popř. pramenech, hlavní argumentaci a výsledcích práce. Referent připraví na hodinu jednostránkový handout.  

Literatura

Dunleavy, Patrick: Authoring a PhD : how to plan, draft, write, and finish a doctoral thesis or dissertation. Houndmills: Palgrave Macmillan, 2003.Spousta, Vladimír: Vádémékum autora odborné a vědecké práce humanitního a sociálního zaměření. Brno: Akademické nakladatelství CERM, 2009.Šanderová, Jadwiga: Jak číst a psát odborný text ve společenských vědách. Několik zásad pro začátečníky. Praha:SLON 2009.Drulák, Petr: Jak zkoumat politiku. Kvalitativní metodologie v politologii a mezinárodních vztazích. Praha: Portál 2008.Grix, Jonathan: Approaches to the study of contemporary Germany : research methodologies in German studies, Birmingham : University of Birmingham Press, 2002.Eibach, Joachim - Lottes, Günther (eds.): Kompass der Geschichtswissenschaft. Ein Handbuch. Göttingen: Vandenhoeck & Ruprecht, 2. vyd. 2006Cornelissen, Christoph (ed.): Geschichtswissenschaften: eine Einführung, Frankfurt am Main : Fischer Taschenbuch, 2000.

Požadavky

Aktivní účast na výuce, prezentace připravované práce, její odevzdání či předložení její významnější části.

Garant

PhDr. Miroslav Kunštát, Ph.D.doc. PhDr. Ota Konrád, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Ota Konrád, Ph.D.PhDr. Miroslav Kunštát, Ph.D.