Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny novověké Evropy I. (JPB218)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JPB218 - Dějiny novověké Evropy I., Fakulta sociálních věd, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem přednášek je seznámit studenty s důležitými historickými událostmi, které by jim měly umožnit lépe se orientovat ve vývoji mezinároodních vztahů v novověku.

Sylabus

Přednášky jsou koncipovány jako chronologicky ukotvené tematické celky. Vzhledem k tomu není stanoven přesný sylabus jednotlivých tematických okruhů. O tematickém obsahu kurzu a rozsahu očekávaných znalostí budou studenti informováni během první přednášky v semestru.

Literatura

Povinná literatura: F. Honzák, M. Pečenka, J. Vlčková: Evropa v proměnách staletí. Praha, Libri  1995.J. Křen: Dvě století střední Evropy. Praha, Argo 2005.Piotr S. Wandycz: Střední Evropa v dějinách. Od středověku do současnosti. Praha, Academia1998.Ellis Wasson: Dějiny moderní Británie.  Praha, Grada Publishing 2010.K. O. Morgan: Dějiny Británie. Praha 1999.Milan  Švankmajer, Václav  Veber: Dějiny Ruska. Praha, Lidové noviny  1995.Aleš Skřivan: Evropská politika 1648-1914.Geoffrey Ellis: Napoleon. Praha, Paseka 2001.Christopher Clark: Prusko. Vzestup a pád železného království. Praha, BETA 2008.  

Požadavky

Zimní semestr je ukončen zápočtem. Jeho získání je podmíněno odevzdáním seminární práce na téma, které stanoví přednášející. Rozsah práce a termín odevzdání budou stanoveny na úvodní přednášce v semestru.

Garant

doc. PhDr. Jan P. Kučera

Vyučující

doc. PhDr. Jan P. Kučera