Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny novověké Evropy II (JPB219)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JPB219 - Dějiny novověké Evropy II, Fakulta sociálních věd, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem přednášek je seznámit studenty s důležitými historickými událostmi, které by jim měly umožnit lépe se orientovat ve vývoji mezinároodních vztahů v novověku.

Sylabus

Přednášky jsou koncipovány jako chronologicky ukotvené tematické celky. Vzhledem k tomu není stanoven přesný sylabus jednotlivých tematických okruhů. O tematickém obsahu kurzu a rozsahu očekávaných znalostí budou studenti informováni během první přednášky v semestru.

Literatura

Povinná literatura:Petr Křivský - Aleš Skřivan, Století odchází. Světla a stíny "belle époque". Praha 2004 (2.vyd.)Geoffrey Ellis. Napoleon. Praha, Paseka 2006.Francois Furet, Francouzská revoluce. I-II. 2. Praha 2007Roy Jenkins, Gladstone. Portrét politika viktoriánské Anglie (od s. 117), Praha 2000Michael W.Weithmann, Balkán. 2000 let mezi Východem a západem (od s. 147). Praha 1996J.M.Winter: První světová válka. Fakta, svědectví, souvislosti. Praha, Mladá fronta 1990.

Požadavky

Letní semestr je zakončen zkouškou. Požadavky budou upřesněny na začátku semestru.

Garant

doc. PhDr. Jan P. Kučera