Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komparace politických systémů střední Evropy (JPB262)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JPB262 - Komparace politických systémů střední Evropy, Fakulta sociálních věd, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Program přednášek29.9. / Úvodní hodina, Polsko

Literatura

Povinná literatura:Cabada, Ladislav a kol. (2008). Komparace politických systémů III.: Nové demokracie střední a východní Evropy. Praha: Vysoká škola ekonomická, nakladatelství Oeconomica.Kubát, Michal a kolektiv. (2004). Politické a ústavní systémy zemí středovýchodní Evropy. Praha: Eurolex Bohemia.Luther, Kurt Richard - Müller-Rommel, F. (2009). Political Parties in the New Europe. Oxford: OUP.další texty (povinná četba) budou upřesněny v průběhu semestru Doporučená literaturaCabada, Ladislav - Dvořáková, Vladimíra (eds.) (2004). Komparace politických systémů III. 2. vydání. Praha: Vysoká škola ekonomická. (starší vydání výše uvedené publikace)Dvořáková, Vladimíra - Kunc, Jiří (1994). O přechodech k demokracii. Praha: Slon.Fiala, Petr - Holzer, Jan - Strmiska, Maxmilián a kol. (2002). Politické strany ve střední a východní Evropě. Ideově-politický profil, pozice a role politických stran v postkomunistických zemích. Brno: Mezinárodní politologický ústav.Hloušek, Vít - Kopeček, Lubomír (eds.) (2002). Rudí a růžoví. Transformace komunistických stran. Brno: Mezinárodní politologický ústav.další literatura bude doporučena vyučujícím v průběhu kurzu

Požadavky

Kurz je zakončen písemnou zkouškou. Obsahem examinace je látka odpřednášena vyučujícícmi během kurzu, povinná literatura a dokumenty uvedené vyučujícími během přednášek, témata seminářů (obsahy prezentací). Ke zkoušce může student přistoupit, pokud má splněnou docházku na seminářích a pracoval na seminární prezentaci.Písemná zkouška je hodnocena na následující škále:100 % - 90 % ... výborně89,9 % - 80 % ... velmi dobře79,9 % - 70 % ... dobře69,9 % - 0 % ... neprospěl/-a Studenti, kteří se rozhodli zapsat si kurz přesto, že jsou na zahraničním výjezdu v rámci programu Erasmus+, nahrazují svoji účast na seminářích seminární prací. Seminární práce bude vycházet z tematických okruhů pro semináře a bude konzultována s garanty kurzu. Rozsah: 10-12 normostran vč. poznámkového aparátu, bez seznamu literatury. Odevzdána bude nejpozději do 8.1.2014 22:00. (pro rok 2015 bude upřesněno)

Garant

PhDr. Josef Mlejnek, Ph.D.PhDr. Kamil Švec, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Josef Mlejnek, Ph.D.PhDr. Kamil Švec, Ph.D.