Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do bezpečnostních a konfliktních studií (JPB267)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JPB267 - Úvod do bezpečnostních a konfliktních studií, Fakulta sociálních věd, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Hlavním cílem předmětu je představit obecné koncepty používané v bezpečnostních a konfliktních studiích, stejně jako v politické praxi, jíž se tyto obory zabývají. Kurz aplikuje metodu případových studií, kdy je každý koncept představen prostřednictvím konkrétní historické situace, resp. konfliktu. Cílem je usnadnit chápání významu, dopadů a omezení jednotlivých konceptů jejich zasazením do specifického dílčího kontextu a usnadnit tím studentům jejich aplikaci na další konkrétní situace.

Požadavky

Před skončením výuky bude studentům zadáno k samostatnému studiu několik případů současných bezpečnostních situací, resp. (ozbrojených) konfliktů. Jejich úkolem bude nastudovat z dostupných pramenů faktografické informace o těchto případech. Závěrečná zkouška bude mít potom formu rozsáhlého (cca 4 strany) eseje, který se bude týkat jednoho z těchto případů a jehož smyslem bude prokázat schopnost aplikovat na něj konceptuální poznatky představené v rámci předmětu. Hodnocena bude nejen znalost reálií daného případu, ale zejména schopnost praktické aplikace teoretických konceptů a jasné, přesvědčivé argumentace.

Garant

JUDr. PhDr. Tomáš Karásek, Ph.D.