Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Workshop Politické a státní instituce v praxi (JPB569)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JPB569 - Workshop Politické a státní instituce v praxi, Fakulta sociálních věd, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem workshopů je nabídnout studentům prezenčního bakalářského oboru PMV možnost propojit teoretické znalosti s praktickými aspekty fungování institucí podílejících se na implementaci politik, a to prostřednictvím diskuzí s představiteli konkrétních institucí státní správy, regionální, komunální a lokální sféry, médií, neziskového sektoru atp.

Sylabus

Kurz probíhá pouze v rámci workshopů, jejichž harmonogram je stanoven v ZS 2014/15 takto (JMÉNA PŘEDNÁŠEJÍCÍCH JSOU PRŮBĚŽNĚ DOPLŇOVÁNA):1) 5.říjen: Hynek Jordán (tiskový mluvčí Ministerstva zemědelství)2) 12. říjen:  Tomáš Komm (SIRIRI)3) 26.říjen: Václav Pávek (obchodní, projektový IT manažer v oblasti veřejné správy)4) 2.listopad: Matěj Hon (Agentura pro sociální začleňování)5) 16.listopad - DĚKANSKÉ VOLNO6) 23.listopad: Jan Jireš (Ministerstvo obrany ČR)7) 30. listopad: Michael Rozsypal (Český rozhlas)8) 7. prosinec: Lukáš Krupička (Ministerstvo práce a sociálních věcí)9) 14.prosinec: Šárka Strahalová (Ministerstvo zahraničních věcí ČR)  

Požadavky

Kurz je zakončen zápočtem. Vyžaduje se nejméně 80% na aktivitách workshopů (dokladem je prezenční listina) a odevzdání seminární práce reflektující některé z témat probíraných v jejichrámci; požadovaný rozsah seminární práce je 8-10 normostran, tj. 14 400-18 000 znaků včetně mezer.Seminární práce musí být odevzdána nejpozději do konce druhého týdne zkouškového období. Seminární práce se zasílají na e-mailovou adresu milos.brunclik@fsv.cuni.cz nebo ondrej.klapal@email.cz

Garant

PhDr. Miloš Brunclík, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Miloš Brunclík, Ph.D.Prof. PhDr. Blanka Říchová, CSc.