Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomový seminář I (JSM502)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JSM502 - Diplomový seminář I, Fakulta sociálních věd, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

• pomoc, podpora a vedení studentů při psaní závěrečné práce,• rozšiřování tezí diplomové práce, práce na předvýzkumné části práce (uvedení do tématu, vymezení výzkumného problému, teoretický rámec a východiska práce, metodologické uchopení výzkumu),• skupinová reflexe postupu, sdíení zkušeností,• desk research k tématu diplomové práce,• průběžná kontrola průběhu práce.  

Sylabus

1. Název předmětu:    Diplomový seminář I 2. Vyučující: Mgr. Karolína Dobiášová, Mgr. Miriam Kotrusová, Ph.D., Mgr. Magdalena Mouralová 3. Typ studijního předmětu: Povinný. Podmínkou pro zápis do předmětu je odevzdání tezí diplomové práce s podpisem konzultanta práce.4. Rozsah a typ výuky Seminář, 12 hodin za semestr5. Způsob výuky předmětu Diplomový seminář I bude veden interaktivním způsobem. V diskusích nad zadanými domácími úkoly a úkoly zpracovávanými na semináři budou studenti postupně propracovávat své výzkumné projekty. Výsledky své práce pak budou prezentovat na semináři a odevzdají v písemné formě (prostřednictvím Moodlu) do 31.1.2014.6. Počet kreditů: 47. Ukončení:Kurz je ukončen zápočtem, který bude udělen za splnění uvedených povinností:·         odevzdání průběžných úkolů v požadované podobě (cca 6) (prostřednictvím Moodle),·         napsání 1. verze teoreticko-metodologické části diplomové práce a její prezentace na semináři.8. Základní charakteristika a cíle předmětuPovinný kurz, uvádějící studenty do problematiky metod a postupů řešení vlastních témat diplomových prací v kontextu paradigmat veřejné a sociální politiky a dalších poznatků a dovedností, které získali během studia.Hlavní cíle diplomového semináře: pomoc, podpora a vedení studentů při psaní závěrečné práce,práce na tezích diplomové práce, jejich rozšiřování do podoby prvního nástinu teoretické části práce (výzkumný problém, cíle a otázky, teorie a metody),skupinová práce nad úkoly týkajícími se témat jejich diplomových prací,desk research k tématu diplomové práce,průběžná kontrola průběhu práce.Přehled jednotlivých témat a aktivit studentů v zimním semestru diplomového semináře:

Literatura

Eco, U. Jak psát diplomovou práci.Ukázky diplomových prací studentů z oboru veřejná a sociální politika.Holoušová, D. a kol. Jak psát diplomové a závěrečné práce. Univerzita |palackého v Olomoucí, Pedagogická fakulta. Olomouc 2000Nekola, Martin, Hana Geissler a Magdalena Mouralová. Současné metodologické otázky veřejné politiky. Vyd. 1. Praha: Karolinum, 2011, 305 s. ISBN 978-80-246-1865-4.Veselý, A. Vymezení problému ve veřejné politice. Metody a metodologie strukturace, definice, modelování a formulace problému. Praha, CESES FSV UK. Dostupné na: http://ceses.cuni.cz/downloads/studies/sesit05-05_vesely.pdf

Garant

Mgr. Miriam Kotrusová, Ph.D.Mgr. Karolína DobiášováMgr. Magdalena Mouralová

Vyučující

Mgr. Karolína DobiášováMgr. Miriam Kotrusová, Ph.D.Mgr. Magdalena Mouralová