Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomový seminář II (JSM503)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JSM503 - Diplomový seminář II, Fakulta sociálních věd, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Primárním cílem kurzu je, aby studenti napsali, odevzdali a obhájili diplomovou práci. Kurz je zároveň povede k tomu, aby si při zpracovávání diplomové práce prohloubili znalosti a dovednosti získané v předchozím studiu a jako absolventi oboru byli v praxi (zejména ve veřejné správě a neziskovém sektoru) schopni samostatně realizovat své vlastní výzkumné projekty, navrhovat řešení problémů a prezentovat výsledky své práce. 

Sylabus

Sylabus ZS - 2015-2016Obsah kurzuStudenti pracují převážně individuálně. V rámci kurzu budou mít jedno společné setkání na počátku semestru a obhajobu "nanečisto" s vyučujícím a konzultantem ke konci semestru. V průběhu semestru budou v kontaktu s vyučující skrze elektronický systém Moodle, přes e-mail a případně mohou využít individuální konzultace s garantkou každé úterý od 14:30 do 15:50 (po předchozí domluvě).V rámci kurzu si studenti na začátku stanoví harmonogram práce a v souladu s ním pak budou provádět rešerše a analýzy, realizovat empirické šetření, propracovávat strukturu kapitol diplomové práce a vytvoří ppt prezentaci výsledků diplomové práce k obhajobě. Konečnou verzi diplomové práce student odevzdá svému vedoucímu práce a po jejím schválení ji vloží do studijního informačního systému (dále SIS). Po schválení konečné verze diplomové práce dá vedoucí práce garantce kurzu pokyn, aby studentovi zapsala do SISu kredity za Diplomový seminář II, popř. Psaní diplomové práce. Pokud student nebude stíhat odevzdat diplomovou práci, musí mít pro splnění kurzu napsánu její podstatnou část, kterou odprezentuje včetně plánu, jak a kdy práci dokončí.  I v tomto případě musí mít student pro ukončení kurzu svolení svého konzultanta !!!! Harmonogram kurzu6.10.-Představení kurzu •V termínu od začátku semestru do 15.10. -uskutečnění jedné schůzky skonzultantem (přinejmenším prodiskutování plánu práce)•20.10. -Odevzdání plánu práce na letní semestr-formulář je dostupný na MOODLu•V termínu do 24.11. -další schůzka s konzultantem (doporučena diskuse nad průběhem psaní práce a nad realizací empirického šetření)•24.11. -Krátká reflexe plnění harmonogramu, případně jeho revize (možno písemně odevzdat do MOODLunebo osobně přijít na konzultaci).•5.1. Odevzdání diplomové práce !•V termínu od 6.1. -prezentace diplomové práce "nanečisto" skonzultantem a garantkoukurzu (harmonogram prezentací bude rozeslán garantkoudo 5.1.). 

Literatura

 Povinná studijní literatura je stanovena vedoucím práce dle zaměření diplomové práce.Doporučená literatura:BUI, Y.N. How to Write a Master's Thesis. SAGE Publication, Inc., 2014, ISBN 978-1-4522-0351-5ECO, Umberto. Jak napsat diplomovou práci [online]. V Olomouci: Votobia, 1997, 271 s. ISBN 80-7198-173-7.MAJCHRZAK, A., MARKUS, M.L.  Methods for Policy Research: Taking Socially Responsible Action. Applied Social Research Methods. SAGE Publications, Inc, 2014OCHRANA, František. Metodologie vědy: úvod do problému. Vyd. 1. Praha: Karolinum, 2009, 156 s. ISBN 978-80-246-1609-4.ŠANDEROVÁ, Jadwiga a Alena MILTOVÁ. Jak číst a psát odborný text ve společenských vědách: několik zásad pro začátečníky. Vyd. 1. Praha: Sociologické nakladatelství, 2005, 209 s. ISBN 80-86429-40-7.

Garant

Mgr. Karolína Dobiášová

Vyučující

Mgr. Karolína Dobiášová