Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praxe ve veřejném nebo občanském sektoru (JSM504)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JSM504 - Praxe ve veřejném nebo občanském sektoru, Fakulta sociálních věd, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Praxe ve veřejném a občanském sektoru slouží:a) k seznámení studentů s procesem tvorby a implementace veřejných politik, včetně jejich informačních, analytických a evaluačních metod,b) k navázání kontaktů s potenciálním zaměstnavatelem a odbornou veřejností,c) k získávání informací potřebných pro zpracování diplomové práce. (Podle možností může student na určeném pracovišti uskutečnit dílčí empirické šetření; jeho koncept však musí schválit vyučující/konzultant diplomové práce a příslušný pracovník praxe.)

Sylabus

Praxe ve veřejném a občanském sektoruČíslo předmětu: SM504Jméno vyučujícího: PhDr. Věra TomandlováRozsah výuky: praxe jednorázová: 4 týdny o prázdninách (červenec-září)praxe průběžná: 8 týdnů v době výukyPočet kreditů: 3Ukončení: ZPodmínky pro zápis: Přijetí do magisterského studia oboru veřejná a sociální politika a schválení tématu a osnovy diplomové práce.Podmínky pro splnění studijních povinností: Aktivní, úplná a ukázněná účast na určených pracovištích veřejného sektoru, plnění zadaných úkolů a získání podkladů pro diplomovou práci. Zápočet bude udělen na základě kladného hodnocení průběhu praxe příslušnými vedoucími pracovníky institucí veřejného a občanského sektoru. Podmínkou získání zápočtu je také písemná zpráva o průběhu a výsledcích praxe, kterou student zpracuje a odevzdá nejpozději do 14 dní po ukončení praxe vyučujícímu. * Cíle výuky:Praxe ve veřejném a občanském sektoru slouží:a) k seznámení studentů s procesem tvorby a implementace veřejných politik, včetně jejich informačních, analytických a evaluačních metod,b) k navázání kontaktů s potenciálním zaměstnavatelem a odbornou veřejností,c) k získávání informací potřebných pro zpracování diplomové práce. (Podle možností může student na určeném pracovišti uskutečnit dílčí empirické šetření; jeho koncept však musí schválit vyučující/konzultant diplomové práce a příslušný pracovník praxe.)Praxe probíhá buď jednorázově o prázdninách (4 týdny) nebo průběžně ve školním roce (8 týdnů). Předpokladem pro uzavírání dohody o provedení praxe v instituci veřejného nebo občanského sektoru je odevzdání tezí diplomové práce.Podmínkou pro splnění studijních povinností je odevzdání zprávy z praxe.Osnova zprávy z praxe:1. Místo konání praxe a časové období2. Stručná charakteristika pracoviště3. Průběh praxe, popis jednotlivých činností, zkušenosti a přínos praxe4. Hodnocení praktikanta ze strany instituce

Požadavky

Podmínkou pro udělení zápočtu je odevzdání zprávy z praxe doložené hodnocením ze strany instituce.

Garant

prof. PhDr. Martin Potůček, M.Sc., CSc.PhDr. Věra Tomandlová

Vyučující

PhDr. Věra Tomandlová