Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biofyzika a biomechanika I (PABA032)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PABA032 - Biofyzika a biomechanika I, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cíl: v návaznosti na středoškolskou fyziku poskytnout studentům fyzioterapie výchozí poznatky z biofyziky, které v následné biomechanické části budou využity k výkladu stěžejních principů biomechaniky pohybového aparátu člověka.

Sylabus

Přednášky:Zopakování středoškolské fyziky za účelem sjednocení úrovně výchozích znalostí pro další studium1. Úvod: soustavy jednotek, souřadné systémy, charakter veličin apod.2. Mechanika: úvodní pojmy, zák. fyz. zákony3. Mechanika: kinematika4. Mechanika: dynamika5. Mechanika: pružnost, pevnost6. Hydromechanika7. Termomechanika8. Optika9. Jaderná fyzika10. Elektřina a magnetismus11. Závěrečný testPožadavky na zápočet: úspěšné absolvováni testu (dvě otázky z tématu, možnosti, OK je aspoň jedna otázka z každého tématu dobře)

Literatura

elektronické skriptum Patobiomechanika a patokineziologie . Vytvořeno v r. 1999, zásadní inovace v roce 2003, dílčí inovace probíhají průběžně. http://biomech.ftvs.cuni.cz/pbpk/kompendium/index.php

Požadavky

Zápočet: obhájit esej, písemný test

Garant

Ing. František Lopot, Ph.D.

Vyučující

Ing. František Lopot, Ph.D.