Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní specializace 1 - atletika - běhy /TR/ (PATL083N)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PATL083N - Sportovní specializace 1 - atletika - běhy /TR/, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět je povinně volitelný pro studenty nMgr. studia TVS, profilující pro studenta. kteří zvolí směr studia sportovní specializace - atůetika. Předmět zahrnuje problematiku struktury sportovních výkonů v bězích na střední a dlouhé tratě, obsahu a stavby tréninku běhů na střední a dlouhé tratě. Studující si zdokonalují speciální dovednosti středotraťařů a vytrvalců, získávají vědomosti a dovednosti trenéra atletiky II. třídy - běhy

Sylabus

Cvičení:1. - 7. Technika a didaktika běhů, příklady speciálních tréninkových prostředků a metod tréninku běžců. Rozhodování v běžeckých disciplínách při atletických soutěžích.Přednášky:8. Struktura výkonů v běžeckých disciplínách.9. Technika a didaktika běhu.10.- 12. Trénink trénink střeďotraťařů a vytrvalců13. Analýza techniky a didaktiky běhů14. Analýza tréninku běžců.

Literatura

KUČERA, V., TRUKSA, Z. Běhy na střední a dlouhé tratě. Praha : Olympia, 2000. Atletika. MORAVEC, P. Trénink běžeckých disciplín. IN VINDUŠKOVÁ, J. (editor) Abeceda atletického trenéra. 1. vyd. Edice Atletika. Praha : Olympia, 2003. s. 150 - 180. ISBN 80-7033-770-2.BACKLEY, S., POSPÍŠIL, J. Všeobecný kondiční trénink- Inspirace pro každého. Praha : CASRI, 2004. 50 min.KORBEL, V. aj. Kondiční příprava (videokazeta). Praha : CASRI-ČAS-FTVS UK, 2002.

Požadavky

Požadavky na zápočet:Modelové výkony: M Ž800 m 2:22,0 2:50,0 Technika: běh - speciální průpravná cvičení a technika při výkonu rozhodováníTeorie:seminární prácevědomostní test

Garant

RNDr. PaedDr. Pavel Červinka, Ph.D.

Vyučující

RNDr. PaedDr. Pavel Červinka, Ph.D.Mgr. Miroslav Semerád